Följ Svensk Byggtjänst

Arbeta med AMA EL – ny utgåva

Nyhet   •   Mar 23, 2017 07:15 CET

AMA och tillhörande Råd och anvisningar (RA) är vedertagna i byggsverige som hjälpmedel för den som upprättar eller läser tekniska beskrivningar. Genom den standardiserade formen har många avtalsdokument kunnat upprättas och därmed fått en gemensam tolkning av byggbranschens aktörer.

För varje ny utgåva av AMA och RA har strukturen förfinats, innehållet anpassats och omfånget ökat. Standardiserade och genomarbetade texter liksom omfattande råd utgör en mycket god grund för upphandling och avtal. AMA-dokumenten har funnits länge inom byggsektorn.

Så arbetar du med AMA EL vänder sig till dem som arbetar med AMA EL och är en ny utgåva av Så arbetar du med AMA EL 09 från 2011. Boken presenterar innehållet i AMA EL, ger bakgrund och går igenom de regler som användaren behöver ta hänsyn till. Innehållet har aktualiserats med de förändringar som gjorts i de senaste generationerna av AMA och RA EL samt det som ändrats och uppdaterats från myndigheter och andra organisationer.

Beskrivningsexempel i boken ger stöd till beskrivaren och bidrar till en enhetlig användning av AMA. Bokens författare har konstaterat att inte alla har kunskap om de grundläggande regler för AMAs användning som finns. Konsekvensen av detta blir både onödigt arbete och risk för störningar i byggprocessen. Att följa dessa regler ökar tydligheten och ger entydiga texter som är till fördel för alla parter.FAKTA

Författare: Anders Wester, Kenth Ryeskog, Per Andersson

Förlag: Svensk Byggtjänst

Antal sidor: 116

Mjukband, illustrationer i fyrfärgstryck

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.