Följ Svensk Byggtjänst

2015 års utgåva av ”Arbetarskyddsregler för byggsektorn”

Pressmeddelande   •   Feb 02, 2015 10:00 CET

Nu finns handboken Arbetarskyddsregler för byggsektorn i färsk utgåva, giltig per 1 januari 2015. Boken, som revideras och uppdateras årligen av Svensk Byggtjänst, presenterar aktuella lagar och regler inom arbetsmiljöområdet.

Arbetarskyddsregler för byggsektorn presenterar föreskrifter från Arbetsmiljöverket samt lagar om arbetsmiljö som måste finnas tillgängliga på en byggarbetsplats. Tanken är att boken ska hålla verksamma inom byggsektorn informerade om aktuella regler inom arbetsmiljöområdet.

Texterna i handboken är exakt återgivna och ändringar och kommentarer är inredigerade i anslutning till paragraferna. Alla texter är giltiga per den 1 januari 2015, men boken innehåller också utkomna författningar som träder i kraft senare.

Bland årets nyheter är bland annat AFS 2013:4 Ställningar som ersätter tidigare föreskrifter inom dessa områden.

Den 1 juli 2014 och den 1 januari 2015 infördes nya sanktionsavgifter om man bryter mot Arbetsmiljöverkets bestämmelser i vissa föreskrifter som berör dig som jobbar inom byggbranschen. Sanktionsavgifterna ersätter i de flesta fall sådana paragrafer som tidigare varit straffsanktionerade. Det innebär att de regler som tidigare var straffbelagda och som kunde innebära böter nu i stället ersätts med en omedelbar avgift om inte vissa regler följs.

Ansvaret för arbetsmiljön som byggherrar och övriga som medverkar vid projekteringen har är fastlagt i arbetsmiljölagen och det är därför viktigt att inte bara byggplatsens folk utan även byggherrar, arkitekter, konstruktörer, och andra projektörer har tillgång till dessa regler.

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.