Gå direkt till innehåll
Årets kostnadskalkylator i fickformat är här

Pressmeddelande -

Årets kostnadskalkylator i fickformat är här

Byggmästarnas kostnadskalkylator, BK, i ny bearbetad och uppdaterad version för 2018 finns nu. Kalkylverket innehåller priser på material och arbetsutförande. Dessutom finns kalkyler som visar kostnadsberäkningar för bland annat större hyreshus, villor och ombyggnadsprojekt. Vidare finns exempel på indexreglering, materialprislistor, indextablåer med mera.

BK 2018 är strukturerad efter BSAB 96 – dvs samma system som används i bland AMA Hus 14 och kommande AMA Hus 18. Genom denna strukturering överensstämmer ordningsföljden i BK 2018 med byggbeskrivningen. Upplägget av kalkylverket och hur det skall användas finns tydligt beskrivet i avsnittet ”Inledning”.

Kostnader har förändrats såväl nedåt som uppåt för olika varor och arbeten. Det är därför inte lämpligt att använda priserna i 2017 års utgåva av BK med ett generellt påslag.

Byggmästarnas Kostnadskalkylator uppdateras vid varje årsskifte.

FAKTA

Förlag: AB Svensk Byggtjänst

Antal sidor: 432

Format: 122 x 180 mm

Linnetrådshäftat mjukband, svartvit

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Affärsområdeschef 08-457 10 00

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige