Följ Svensk Byggtjänst

Dags för uppdatering: Byggmästarnas kostnadskalkylator 2012 är här

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2012 08:00 CET

Det storsäljande kalkylverket Byggmästarnas kostnadskalkylator, BK 2012, finns nu att tillgå med färska priser – uppdaterade och aktuella för i år. Både på papper och digitalt.

Byggmästarnas kostnadskalkylator, som ges ut av Svensk Byggtjänst, innehåller priser på material och arbetsutförande. Eftersom priserna varierar från år till år, inte bara uppåt utan ibland även nedåt, blir priserna missvisande om man gör ett generellt påslag. BK uppdateras därför årligen.

BK innehåller indexreglering, materialprislistor och indextablåer, liksom praktiska fakta om byggnadsavtal, tidsuppskattning, måttenheter, formler och definition av plan- och byggtermer med mera. Den är ett praktiskt verktyg som hjälper dig att enkelt göra översiktliga kalkyler vid ny- och ombyggnadsprojekt. I BK finns även kalkyler som visar kostnadsberäkningar för bland annat större hyreshus, villor och ombyggnadsprojekt.

BK 2012 är strukturerad efter BSAB 96 – det vill säga samma system som används i AMA Hus 11 och andra standardverk. Ordningsföljden följer byggbeskrivningen, vilket underlättar för användaren.

BK finns både som bok och i digital form. Den digitala formen kallas Byggkalkylatorn och är en del av Byggkatalogens webbtjänst.

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.