Gå direkt till innehåll
Erfarenhetsåterföring i byggbranschen – ”Gåturer. Metod för dialog och analys” ger förbättringsförslag

Pressmeddelande -

Erfarenhetsåterföring i byggbranschen – ”Gåturer. Metod för dialog och analys” ger förbättringsförslag

Byggbranschens temporära organisationer uppmuntrar inte erfarenhetsåterföring. Projektgruppen upplöses när uppdraget är utfört och kunskapen skingras. Men vid planering av vår gemensamma offentliga miljö eller av boendemiljö är det viktigt att ta reda på de boendes och användarnas erfarenheter för att kunna bygga bättre nästa gång. Boken ”Gåturer” ger förslag på metod och analys för detta.

Gåturer. Metod för dialog och analys är en ny bok från Svensk Byggtjänst som presenterar en kvalitativ utvärderingsmetod som bygger på att man studerar en miljö ”på plats”.

Man samlar en grupp personer – brukare, boende, hyresgäster och förvaltare, byggare och experter – till en gemensam promenad och noterar upplevelser man vill utvärdera och analysera. Därefter diskuteras erfarenheterna tillsammans och resultatet sammanställs och dokumenteras. Metoden skapar på så vis förutsättningar för en nyanserad dialog mellan lekmän och professionella.

Gåturen som metod kan användas i många olika situationer och den är lämplig att kombinera med andra dialog- och samverkansmetoder. Den kan fungera som en bra inledning till en längre samrådsprocess

Men hur går man tillväga? Varför ska man göra en gåtur? Vad finns det för liknande metoder? Allt detta och mycket därtill får du svar på i Gåturer. Metod för dialog och analys, där författaren Suzanne de Laval berättar om sina erfarenheter av gåturer under tjugo år. Hon disputerade på KTH Arkitektur med en avhandling om metoder för utvärdering av den byggda miljön och fann att gåturen var både effektivast och enklast att genomföra.

I Gåturer får vi ta del av erfarenheter, tips om angränsande forskning, en rad examensarbeten och glimtar från flera av de 120 gåturer som Suzanne de Laval genomfört med sammanlagt mer än 1 200 deltagare. Det handlar om bostäder, kontor, skolor, parker och sjukhus. Boken är rikligt illustrerad och innehåller också en handfast handledning till hur man gör – steg för steg. 

Boken riktar sig till alla med intresse för planering och särskilt till fastighetsförvaltare, byggherrar, samhällsplanerare och arkitekter.

Suzanne de Laval är arkitekt SAR/MSA och teknologie doktor. Hon har mångårig erfarenhet som praktiserande arkitekt, planarkitekt, utbildningsledare och forskare. Sedan 2001 verksam som forskare och expert i Arkitekturanalys sthlm AB.


Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige