Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

”Hållbar upprustning av miljonprogrammet” – ett seminarium med fokus på ekonomiska och sociala lösningar

Den 22 november arrangerar Svensk Byggtjänst för andra året seminariet ”Hållbar upprustning av miljonprogrammet". Denna gång ligger fokus på ekonomiska och sociala aspekter, och hur nya synsätt förvandlar miljonprogrammet från ett problem till en fantastisk möjlighet.

Under seminariet presenterar makroekonomen Pekka Kääntä, känd från bland annat Affärsvärlden, en ny rapport med rubriken ”Renovering av miljonprogrammet – ett gyllene läge”.

– Så väl konjunkturmässigt som finansiellt är läget för en upprustning av miljonprogrammet just nu väldigt gynnsamt, menar Pekka Kääntä.

Veronica Palm (s), Anti Avsan (m), Carlos Rojas och Göran Cars bland talarna
Bland de övriga talarna på seminariet finns bland andra Veronica Palm, Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson och ordförande i riksdagens civilutskott, Anti Avsan, Moderateras ledamot i civilutskottet, Göran Cars, KTH, Gunnar Blomé, Malmö högskola, Carlos Rojas, Miklo, Lena Eriksson, Malmö Stad och Thomas Melin, UN Habitat.

Veronica Palm är trött på att de som bor i hyresrätter i miljonprograms-
områden ses som svaga individer eller några man tycker synd om. Hon vill föra fram att de problem som finns inte beror på människorna eller husen, utan på att områdena inte har tagits tillvara.

Anti Avsan kommer att tala under rubriken ”Vad krävs för att få ett ökat bostadsbyggande?” och redogöra för alliansens syn på upprustningen av miljonprogrammet.

Göran Cars pekar på att de boende i miljonprogramsområdena måste involveras brett och fullt ut. Då får man en effektiv och framåtriktad process visar aktuell forskning från KTH.

Under dagen presenteras också Svensk Byggtjänsts koncept för boendedialog, Mina Kvarter, där dataspelet Minecraft används som visualiseringsverktyg.

Tid, plats, program och anmälan

Tid: Torsdag den 22 november, 8.30 – 18.00.

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm.

Hela programmet finns via denna länk: http://www.byggtjanst.se/Varaprodukter/Event-och-Moten/Hallbar-upprustning-av-miljonprogrammen/

Anmälan: Medier deltar utan kostnad men medverkan ska anmälas till pressansvarig Jörgen Hallström, som också kan svara på frågor.
E-post: jorgen.hallstrom@byggtjanst.se Tel: 070-644 69 03.

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Relaterat innehåll

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige