Följ Svensk Byggtjänst

Hon är årets Isabellestipendiat

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2018 16:09 CEST

Mathilda Klinger Danielsson blev årets vinnare av Isabellestipendiet. Här tar hon emot priset på scen av initiativtagaren Isabelle McAllister (t.h.).

Idag utsågs plåtslagaren Mathilda Klinger Danielsson till vinnare av Isabellestipendiet på Hem, Villa och Bostadsrättsmässan i Stockholm. Tillsammans med Rättviseförmedlingen och aktörer från näringslivet delas stipendiet ut till en framstående kvinnlig förebild inom byggbranschen.

Isabellestipendiet instiftades 2011 av programledaren och inredaren Isabelle McAllister i syfte att uppmärksamma framstående yrkesverksamma hantverkarkvinnor. Stipendiet ska även bidra till ökad jämställdhet inom byggbranschen.

– Jag startade stipendiet eftersom byggbranschen är en av de minst jämställda branscherna när det kommer till könsbalans. Mångfald är viktigt när det gäller kön, bakgrund, ålder och etnicitet. Jämställdheten är eftersatt och därför är det otroligt betydelsefullt att lyfta den frågan, säger Isabelle McAllister.

Årets vinnare av Isabellestipendiet blev Mathilda Klinger Danielsson och många var på plats när den åttonde stipendiaten korades på Hem, Villa och Bostadsrättsmässan i Stockholm tidigare idag.

– Nomineringen lyder ”Genom ett föredömligt och unikt sätt vara representant för sitt yrke som plåtslagare ger oss Mathilda Klinger Danielsson hopp om framtiden. Hon inspirerar inte bara kollegor och kunder utan också nästa generation genom att jobba med ett spännande, lukrativt och roligt arbete visa att det är något som faktiskt är öppet för fler än de som tillhör den rådande normen”, säger Isabelle McAllister.

Priset är 20 000 kronor och finansieras av Svensk Byggtjänst, Hem, Villa och Bostadsrättsmässan, Beckers, Ikano Bostad, Peab och MVB.

– Det betyder jättemycket för mig att vinna. Det monetära värdet kommer jag ha glädje och användning av men jag tror också att det är värdefullt för branschen. Det är viktigt att branschen lyfter fram de kvinnor som faktiskt finns, säger Mathilda Klinger Danielsson. 

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.