Följ Svensk Byggtjänst

Jordkokboken ger bra hjälp när växtbäddar ska projekteras

Pressmeddelande   •   Apr 03, 2018 07:48 CEST

AMA Anläggning innehåller vissa ”standardlösningar”, såsom A-jord och B-jord, som ger bra hjälp och en trygghet i sammanhanget. Men hur gör man om man behöver skapa växtbäddar för växter som kräver något annat?

Jordkokboken, utgåva 2, är en praktisk handbok som ger vägledning i hur man på ett kreativt och reflekterat sätt skapar unika och hållbara växtbäddar samt hur man på ett tydligt och för entreprenören lättförståeligt sätt beskriver detta i en teknisk beskrivning i anslutning till AMA. Boken innehåller även en receptsamling med konkreta exempel på hur man skapar växtbäddar för några olika växtkategorier med särskilda ståndortskrav som ligger utanför eller endast delvis inom de ramar som AMA anger.

Jordkokboken ger kunskap i ämnet växtbäddsprojektering, ingjuter mod och självförtroende att inte bara välja standardjordar. Boken propagerar också för mer miljömässigt och ekonomiskt hållbara växtbäddslösningar.

Boken vänder sig till landskapsarkitekter, landskapsingenjörer, trädgårdsingenjörer samt andra yrkeskategorier som arbetar med markprojektering i någon form. Den är avsedd såväl för yrkesverksamma som för studerande inom dessa yrkeskategorier.

Denna andra utgåva av Jordkokboken är anpassad till AMA Anläggning 17. Dessutom har tillkommit några nya recept som ger stöd i att projektera regnbäddar och skelettjordar.

BOKFAKTA

Författare: Anders Folkesson
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 88
Hårdband, illustrationer i färg

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.