Gå direkt till innehåll
​Ny bok om hur lager i CAD-filer ska benämnas

Pressmeddelande -

​Ny bok om hur lager i CAD-filer ska benämnas

Boken CAD-lager med CoClass är en rekommendation för hur lager i CAD-filer ska benämnas baserade på standarden SS-ISO 13567. I boken tillämpas standarden med hjälp av CoClass, som ersatt BSAB 96 för klassifikation av byggd miljö.

Det nya klassifikationssystemet CoClass beskrivs ingående i boken, både teoretiskt och praktiskt. Boken innehåller utförliga anvisningar och ett antal exempel. För praktisk tillämpning krävs tillgång till CoClass via internet eller på annat sätt, till exempel genom programvara.

CAD-lager med CoClass vänder sig till dig inom planering, projektering, byggande och förvaltning som använder CAD-program eller som använder information från CAD-filer.


I denna omarbetade utgåva är de viktigaste förändringarna:
Kapitel 2 har skrivits om och bygger nu på det nya klassifikationssystemet CoClass, som ersätter BSAB 96.

Samtliga exempel är baserade på CoClass.

Den tidigare omfattande redovisningen av objekttabeller har utgått. Istället hänvisas till CoClass webbtjänst.

Rekommendationen har ändrats för att bättre återspegla aktuellt arbetssätt i CAD-projektering som använder lager som indelningsgrund för objekt.

CAD-lager med CoClass utgör utgåva 4 av SB 11 – CAD-lager, men titeln har ändrats för att tydligare återspegla den viktigaste förändringen. Den nya utgåvan har haft Klas Eckerberg som utredare och huvudförfattare. Viktiga synpunkter har givits av Karin Anderson, Jan-Olof Edgar, Stefan Lindberg, Kurt Löwnertz och Thomas Nilsson.


FAKTA
Författare: Klas Eckerberg
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 80
Ringpärm, svart-vit

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Förlagschef 08-457 10 00

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige