Följ Svensk Byggtjänst

​Ny handbok om Plan- och bygglagen

Pressmeddelande   •   Aug 29, 2016 12:42 CEST

Ny handbok om PBL 2010

En stor del av samhällsbyggandet regleras av PBL, men även en mängd andra lagar är av många gånger avgörande betydelse. PBL 2010 – en handbok om PBL och samhällsbyggande tar ett helhetsgrepp över de lagar som styr byggande.

PBL 2010. En handbok om nya PBL och samhällsbyggande ställdes ursprungligen samman med anledning av den nya plan- och bygglagen (PBL) som trädde i kraft den 2 maj 2011. Sedan dess har PBL ändrats ett flertal gånger, varför det är dags för en revidering. Samtidigt har handboken kompletterats med det som saknats och några avsnitt har utvecklats.

PBL är en av de mest komplexa lagar vi har i Sverige och en tydlig ram- och avvägningslag som avgörs vid tillämpningen. Handboken innehåller därför även utblickar mot annan lagstiftning liksom de sammanhang som är av betydelse för tillämpningen. Eftersom lagstiftningen är under ständig förändring i sina detaljer lyfter författarna fram de viktigaste grundstenarna. För att få en exakt och aktuell bild av vad som gäller i enskilda plan- och byggsituationer hänvisas till de uppdaterade lagar, förordningar, föreskrifter med mera som gäller vid den tidpunkt frågan uppstår.

Handboken vänder sig till den som kommer i kontakt med PBL och samhällsbyggnadsfrågor på något sätt. Det kan gälla med anledning av ett eget byggprojekt eller när någon annan planerar ett projekt som man har synpunkter på.


FAKTA
Författare: Nancy Mattson och Carl-Gustaf Hagander
Omslag, form och layout: Annika Lönn
Förlag: Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 249
Mjukband med flikar, illustrationer i fyrfärgstryck

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.