Gå direkt till innehåll
Ny utgåva i Byggvägledningsserien: Ventilation

Pressmeddelande -

Ny utgåva i Byggvägledningsserien: Ventilation

”Ventilation. Byggvägledning 7” finns nu i en femte utgåva och har reviderats med hänsyn till ändringarna till och med BBR 22 (BFS 2015:3) som gäller från den 1 mars 2015.

Sedan förra utgåvan har i stort sett varje avsnitt i BBR blivit föremål för mer eller mindre genomgripande förändringar, och är grundat på en ny plan- och bygglag. Avsnittet om ändring av byggnad är helt nytt. Energiavsnittet är omarbetat med väsentligt skärpta krav. Samtidigt har stora förändringar skett av andra författningar och bestämmelser som man måste ta hänsyn till vid planering av ett nytt eller ändrat ventilationssystem.

Genom att byggreglerna nu är helt funktionsinriktade och teknikneutrala blir projektörens ansvar att uppfylla en godtagbar funktion större, och omfattar ofta hela byggnadens inomhusklimat.

Författare till Ventilation. BVL 7 är Hans Severinson, VVS-konsult, besiktningsman, flitig föreläsare och fackboksförfattare.

Boken är en del i byggvägledningsserien – en rad handböcker som har som mål att underlätta tillämpningen av föreskrifterna i Boverkets byggregler BBR samt förklara dess bakgrund och på så sätt inspirera till lösningar som uppfyller funktionskraven.

Genom skrifterna får projektörer och byggare lättillgänglig och konkret information anpassad till de funktionskrav som samhället ställer på byggnader och anläggningar. Varje enskild handbok behandlar ett avgränsat fackområde – Brandskydd, Fukt, Energihushållning – och innehåller berörda delar av BBR med kommenterande text.

Serien har utkommit sedan början på 1990-talet. Förändringar sker snabbare inom vissa specialområden än inom andra. Detta har också påverkat takten i utgivningen.

Byggvägledning ger projektörer och byggare lättillgänglig och konkret information som anpassats till de funktionskrav som samhället ställer på byggnader och anläggningar. Serien vänder sig till såväl den erfarne som till den som är i början av sin yrkesutövning. 

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige