Följ Svensk Byggtjänst

Ny vassare version av Byggkatalogens webbtjänst

Pressmeddelande   •   Jan 02, 2009 14:04 CET

Webbtjänsten blir snabbare, mer överskådlig och framför allt kommer du att få mer relevanta svar när du söker efter byggvaror.

Innehållet får en bättre struktur med de nya varukategorierna och visuellt får tjänsten ett nytt och fräschare utseende. Den nya strukturen ger framförallt mer överskådliga söksvar (sökresultat) och det går också att sortera söksvaren med hjälp av flikarna kategorier, företag och varor.

I listan med söksvar presenteras varorna med namn, en kort beskrivning, företag/ort samt vilken varukategori den tillhör. Företagen presenteras med namn, logotype, en kort beskrivning samt en länk till företagets varor. En annan nyhet är att det också går att söka i söksvaren.

Det finns flera olika sätt att söka efter varor och företag i Byggkatalogens webbtjänst. Utöver fritextsökning kan du söka byggvaror genom att navigera i kategoriträdet och bland BSAB-koderna eller leta upp företag i listan "Företag A-Ö" .

Nytt är också att du kan bläddra i den tryckta versionen av Byggkatalogen utan att behöva ladda ner den i pdf-format. Liksom tidigare kan du göra förfrågningar till flera mottagare samtidigt, spara sökning och göra jämförelser mellan varor.

Verktygslådan återfinns i vänsterspalten och där finns också genvägar till kategoriträdet, listan med företag A-Ö, Byggkatalogen Select och en hjälpsida.

Byggkatalogens webbtjänst är ett kraftfullt verktyg för dig söker information om byggvaror. Den är Sveriges mest heltäckande databas om byggvaror och här finns information om cirka 30 000 aktuella varor från drygt 5 000 leverantörer.

Den nya versionen av Byggkatalogens webbtjänst lanseras i januari 2009.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.