Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Premiär för Samhällsbyggarforum – näringsliv och politiker i samtal om framtidens byggande

Svensk Byggtjänst tar nu ett nytt grepp för att samla näringsliv och politiker inom byggsektorn. Den 2 oktober 2012 arrangeras för första gången Samhällsbyggarforum - en ny plattform för Byggsverige att mötas och diskutera aktuella frågeställningar.

- Vi har sett ett behov av en mötesplats för näringsliv och politiker inom samhällsbyggnad. Det är många viktiga frågor och stora utmaningar som behöver diskuteras och debatteras, säger Petra Sörme, affärsområdeschef Event & Möten på Svensk Byggtjänst.

 - Politiker behöver få mer information om vad som händer i Byggsverige för att kunna fatta bra beslut som gynnar samhällsbyggnadsutvecklingen. Och vi vill nu bidra till att skapa ett forum och en mötesplats för detta.

Ambitionerna är att Samhällsbyggarforum ska ta upp ett antal olika aktuella frågor genom bland annat intervjuer och ”heta stolen” för ansvariga politiker, ge internationella perspektiv på samhällsbyggande, visa på konkreta exempel och lyfta fram möjligheter, spännande projekt och innovativ teknik som löser problem.

- Under premiäråret kommer ett antal företag presentera vad som ligger högst på agendan i ledningsrummet hos dem just nu. Vi kommer även att diskutera vad som händer i andra branscher, den här gången med utblick på IT-branschen  -  vad kan vi inspireras av och använda i vår egen bransch, säger Petra Sörme

- Vi är i full gång med att slutföra de sista detaljerna i programmet men redan nu har vi klart med tunga talare som Trafikverkets stf generaldirektör Lena Erixon och  Handelskammarens VD Maria Rankka.  Vi bjuder även på inspiration bland annat på temat ”Allt är möjligt” med konstnären och entreprenören Mikael Genberg, berättar Petra Sörme.

Wetterstrand i panelen

Hur vi skapar ett hållbart samhällsbyggande är en av de stora frågorna som kommer att genomlysas och debatteras i en avslutande paneldiskussion, inte minst av en av talarna: Maria Wetterstrand, tidigare språkrör i Miljöpartiet och numera bland annat styrelseledamot i White Arkitekter.

- Hur vi väljer att bygga våra städer påverkar både människors trivsel och vår miljö under lång tid framöver. Bygger vi bra för cyklar och kollektivtrafik så åker folk mindre bil. Bygger vi energisnålt förbrukar vi mindre energi. Bygger vi för människor så trivs människor bättre. Så enkelt skulle det kunna vara, men ofta känns det som vi gör just tvärtom…, säger Maria Wetterstrand.

Premiären i Kulturhuset

Samhällsbyggarforum kommer att arrangeras en gång per år med premiär den 2 oktober 2012 i Kulturhuset i Stockholm. Svensk Byggtjänst räknar med ett stort intresse och att cirka 400 personer kommer att delta. Det fullständiga programmet kommer att vara klart i slutet av maj.

- Samhällsbyggarforum ska bli en mötesplats där vi når ut brett till samtliga aktörer i hela Byggsverige. Inte minst beslutsfattare och de som jobbar med strategiska frågor inom olika företag, organisationer och kommuner behöver ett närmare samarbete med ansvariga politiker. Samverkan skapar effektivitet och lönsamhet för alla parter, avslutar Petra Sörme.

För mer information vänligen kontakta:

Petra Sörme, affärsområdeschef Event & Möten på Svensk Byggtjänst,
tel 08-457 10 99 eller petra.sorme@byggtjanst.se

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige