Följ Svensk Byggtjänst

Svensk Byggtjänst startar nytt affärsområde - Event & Möten

Pressmeddelande   •   Sep 28, 2010 15:00 CEST

På torsdagen arrangerade Svensk Byggtjänst i samverkan med Upphandling 24 det välbesökta seminariet ”Att upphandla bygg- och anläggningstjänster”. Det blev också startskottet för Svensk Byggtjänsts nya affärsområde Event & Möten.

–Bygg- och fastighetssektorn är inne i en stark utvecklingsfas – både när det gäller strategi och teknik. Vi kan konstatera att helhetssyn och samverkan blir allt viktigare för alla aktörer i sektorn. Därmed har intresset för oberoende och branschövergripande möten och nätverk ökat påtagligt. Det är därför Svensk Byggtjänst nu startar det nya affärsområdet Event & Möten, berättar företagets marknads- och utvecklingschef Tommy Barnieske.

Han menar att de evenemang och seminarier som idag finns i bygg- och fastighetssektorn fokuserar på delbranscher och ofta arrangeras av organisationer med särintressen.

–Svensk Byggtjänst är ett oberoende företag som ägs av alla de ledande branschorganisationerna. Vi har cirka 27 000 kunder inom hela bygg- och fastighetssektorn och i vårt externa nätverk finns drygt 350 specialister från alla de olika delarna av branschen, säger Tommy Barnieske.

–Ingen annan aktör har bättre förutsättningar än Svensk Byggtjänst att skapa de branschövergripande forum som branschen nu har ett tydligt behov av.

Den målgrupp Svensk Byggtjänst siktar in sig på är i första hand beslutsfattare inom alla delar av bygg- och fastighetsbranschen.

–Allt fler personer i bygg- och fastighetsrelaterade företag har behov av helhetsperspektiv och ökad samverkan i sin vardag. Det är i den riktningen branschen nu rör sig, konstaterar Tommy Barnieske.

Konferenser, fokusseminarier och nätverk

Den första aktiviteten inom Svensk Byggtjänsts Event & Möten genomfördes alltså på torsdagen. Drygt 150 personer deltog i seminariet ”Att Upphandla bygg- och anläggningstjänster” på Hilton Slussen i Stockholm. Seminariet arrangerades i samverkan med Upphandling 24 – en del av IDG.

–I år befinner vi oss i ett uppbyggnadsskede. Under hösten blir det ytterligare fyra evenemang. Dels fokusseminarier om framtidens byggmaterial i Stockholm, Göteborg och Malmö, dels ett seminarium om glappet mellan produktion och förvaltning av bostäder på Stockholmsmässan, berättar Petra Sörme, som är affärsområdeschef för Event & Möten på Svensk Byggtjänst.

–År 2011 räknar vi med att arrangera två större konferenser och tre fokusseminarier. Dessutom vill vi starta minst två nätverk inom aktuella ämnen. För nätverken planerar vi mötesserier med träffar och studieresor cirka en gång per kvartal. Målet är att verksamheten ska generera vinst under 2011.

Unga Talanger för framtiden

De evenemang och nätverk som skapas ska vara tydligt efterfrågade från marknaden och därmed lönsamma – med ett undantag.

-Det är det jättespännande nätverket ”Unga Talanger”, som vi faktiskt tjuvstartade med redan förra året. Idén är att unga som precis kommit igång med karriären inom olika delar av bygg- och fastighetssektorn ska träffas och utbyta idéer och erfarenheter. De får också möjlighet att möta erfarna personer för intressanta samtal inom aktuella frågor, berättar Petra Sörme.

–Unga Talanger ger oss insikter i hur nya medarbetar ser på branschen och framtiden, och är den enda aktiviteten inom Event & Möten som inte kostar att medverka i.

Välkomnar idéer och förslag

–Event & Möten blir ett viktigt komplement till våra andra produkter. Verksamheten ligger också tydligt i linje med vår nya vision som innebär att vi ska bidra till en svensk samhällsbyggnadssektorn i världsklass, säger Tommy Barnieske.

–Vi kommer ibland att stå som ensam arrangör men ofta, som i vårt premiärevenemang, kommer vi att samverka med olika partners. Alla som har idéer och förslag kring samarbeten är välkomna. Det viktiga för oss är skapa oberoende och högkvalitativa evenemang som ger nya kunskaper, visar upp goda exempel och bygger broar mellan de olika aktörerna i bygg- och fastighetssektorn.

För mer information: Kontakta Jörgen Hallström, pressansvarig. jorgen.hallstrom@byggtjanst.se. Tel: 070-644 69 03.

Pressilder på Tommy Barniekse och Petra Sörme, samt från seminariet ”Att upphandla bygg- och anläggningstjänster”, kan laddas ner från www.byggtjänst.se under ”Pressrum” och ”Övriga bilder”.

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.