Följ Svensk Byggtjänst

WorldSkills i London 2011: Svensk Byggtjänst sponsrar tävlande unga talanger!

Pressmeddelande   •   Apr 13, 2011 11:26 CEST

Den 5 till 8 oktober är det dags för WorldSkillsCompetition, Yrkes-VM. Efter fotbolls-VM och de två olympiska spelen är det den fjärde största internationella tävlingen. Tävlingen, som arrangeras vartannat år, går denna gång av stapeln i London där 1 200 ungdomar från 53 länder kommer att tävla i 46 olika yrken.

Det svenska yrkeslandslaget består av totalt 27 studenter som ska tävla i 24 olika yrken. Byggnadsindustrins Yrkesnämnd, BYN, bidrar med en plattsättare, en murare och två trädgårdsanläggare som kvalificerade sig till landslaget under Yrkes-SM i Göteborg 2010.

Vill höja branschens status

Svensk Byggtjänst vill bidra till att höja statusen på yrken inom byggbranschen, samt öka förståelsen och intresset för branschen. Att sponsra BYN:s VM-deltagare är en naturlig del i denna strävan.

 – Vi vill stötta och satsa på nästa generation i byggbranschen. Att bidra till att svenska ungdomar kan tävlande i VM på en professionell nivå, samt förhoppningsvis även stå på pallplats, ser vi som ett mycket viktigt uppdrag. Vi vill hjälpa till att förmedla att vår bransch är attraktiv och har så mycket mer att ge än "bara snickare", något som kommer bli tydligt under WorldSkills, säger Petra Sörme, chef Event och Möten på Svensk Byggtjänst.

– Branschen står inför en generationsväxling som aldrig förr, och det gäller att synliggöra möjligheterna i vår bransch för att locka den yngre generationen. WorldSkills kan bidra till att höja attraktionskraften i yrkena inom branschen. Tävlingen tydliggör dessutom de positiva effekter som uppnås med kvalitet i byggandet, säger Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst.

Svensk Byggtjänst utbildar

Svensk Byggtjänst vill även bidra till kunskapsökning, och kommer bland annat att utbilda BYN:s tävlande i AMA, Allmän Material- och Arbetsbeskrivning.

Om WorldSkillsCompetition

WorldSkillsCompetition, Yrkes-VM, arrangeras ojämna år, senast i Calgary 2009. I WorldSkillstävlar ungdomar under 23 år från hela världen mot varandra i omkring 40 olika yrkesgrenar. Grenarna representerar teknik, industri och servicebranscher.

Redan på 50-talet arrangerades internationella yrkesmästerskap. Sverige deltog i WorldSkillsför första gången 1995.

WorldSkills genomförs i år på ExCel London mässan. Svenska landslaget kommer träffas vid ett antal tillfällen innan dess och öva tillsammans med experter och coach.

Om Byggnadsindustrins Yrkesnämnd, BYN

BYN är ett partsammansatt organ vars uppgift är att säkerställa att det finns kompetenta yrkesarbetare inom den svenska byggbranschen. Tillsammans med gymnasieskolor som har Byggprogrammet och företag inom branschen verkar de för att den svenska gymnasieutbildningen och den efterföljande lärlingsperioden som sker i byggföretag fyller de krav som branschen ställer.I deras styrelse finns representanter från både arbetsgivarsidan och arbetstagarsidan. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.