Gå direkt till innehåll
Entreprenadjuridiken ur ett praktiskt perspektiv – ny bok

Pressmeddelande -

Entreprenadjuridiken ur ett praktiskt perspektiv – ny bok

Rättsutvecklingen inom entreprenadjuridiken går snabbt. Högsta domstolen (HD) har de senaste fem åren meddelat flera domar som har fört utvecklingen inom rättsområdet framåt. Den nya boken Kommersiella entreprenadavtal i praktiken beskriver innehållet i och tillämpningen av entreprenadjuridiken ur ett praktiskt perspektiv.

Standardavtalen för byggsektorn AB 04 och ABT 06 har en central plats i denna beskrivning. Även standardavtalet ABK 09 och praktiska frågeställningar som handlar om konsultavtal får betydande utrymme. Småhusentreprenader berörs också. Författaren tar upp ett flertal av de juridiska områden som har stor praktisk betydelse för parterna i ett entreprenadavtal. Boken är skriven för såväl jurister som andra verksamma inom byggbranschen. 

Det här betyder standardavtalens förkortningar:
AB 04 - Allmänna bestämmelser för byggnads-, anläggnings-, och installationsentreprenader
ABT 06 - Allmänna bestämmelser för totalentreprenader avseende byggnads-, anläggnings- och installationsarbeten
ABK 09 - Allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet

Fakta:
Författare: Robert Deli
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 306
Utgåva 2 (tidigare utgåva har titeln Kommersiell byggjuridik i praktiken)
Format: 169 x 239 mm
Mjukband, svartvit

Om författaren:
Robert Deli är verksam som advokat och partner vid Advokatfirman Vinge. Han har lång erfarenhet från juridik och avtal i byggbranschen. Robert Deli håller återkommande seminarier och utbildningar i bland annat entreprenadjuridik.

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Förlagschef 08-457 10 00

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige