Gå direkt till innehåll
Nordic ConTech – en ny plattform för innovation  inom samhällsbyggnad lanseras på Nordbygg

Pressmeddelande -

Nordic ConTech – en ny plattform för innovation inom samhällsbyggnad lanseras på Nordbygg

Nordic ConTech är samhällsbyggnadssektorns nya plattform för innovativ utveckling. Bakom konceptet står Svensk Byggtjänst med Smart Built Environment-projektet Bygg 4.0 och Nordbygg som partners. Nordic ConTech lanseras på Nordbygg 2018 den 10-13 april. I programmet medverkar Flir, Cling, Cisco, Philips, Spotscale och Information Experience.

– Syftet med Nordic ConTech är att kommunicera nya lösningar och satsningar för framtidens samhällsbyggnad. Och här kommer vi att skapa dialog mellan branschens aktörer, startups, innovatörer och finansiärer, förklarar Urban Månsson, VD på Svensk Byggtjänst.

– I samband med lanseringen på Nordbygg kommer Nordic ConTechs nya hemsida att publiceras. Efter mässan går vi vidare med en rad aktiviteter. Det blir bland annat olika former av meetups. Vi kommer även att arrangera ett inslag på Samhällsbyggararenan i Almedalen. Här vill vi initiera samtal mellan näringslivet och politiken om förutsättningarna för innovativ utveckling inom byggsektorn.

Inslag på scenen och monter med guidade turer
Nordic ConTech kommer att ha inslag varje dag på stora scenen vid entrétorget under Nordbygg 2018.

Varje pass inleds med att konceptet Nordic ConTech presenteras av Urban Månsson, VD på Svensk Byggtjänst, Daniel Dahlström, produktutvecklare på Svensk Byggtjänst och Lars Albinsson, projektledare för Bygg 4.0. Därefter tar dagens innovationsföretag över på Stora Scenen.

– Produkterna och lösningarna från dessa innovationsföretag kommer att visas i Nordic ConTechs monter AG:70. Hit är alla välkomna att titta och ställa frågor, berättar Daniel Dahlström.

Från montern utgår också varje dag kl. 11.00 en guidad tur till några av de mest innovativa utställarna på Nordbygg, med Daniel som ciceron.

Nordic ConTechs program på stora scenen
Så här ser Nordic ConTechs program ut på stora scenen under Nordbygg 2018:

Tisdag den 10 april 13.45—15.00

Nordic ConTech med Flir: Hitta kablar, rör, fukt och läckage med mobilen!
Flir är världsledande inom termografi och värmekameror. Med Flirs teknik i mobiltelefonen går det snabbt och enkelt att hitta elkablar, rördragningar, läckage och fuktangrepp i byggnader. Talare: Christiane Buchgeister, Customer/Tech Training Instructor, Flir.

Onsdag den 11 april 13.45—15.00

Nordic ConTech med Cling: Inget tjafs med kunden – signera uppdrag med bank-id
Cling har utvecklat ett kraftfullt och smart offertverktyg för hantverkare och mindre byggföretag. Och tack vare signering med bank-id blir det inget tjafs med kunden! Talare: Oskar Andersson, VD på Cling.

Torsdag den 12 april 13.45—15.00

Nordic ConTech med Cisco/Philips: Datornätet blir elnät – och allt blir uppkopplat!
Cisco är världsledande inom IT och nätverk. Nu har företaget tagit steget in i byggbranschen med innertak som binder samman byggnaders datornät och elnät, så att alla installationer blir uppkopplade. Satsningen görs i samarbete med Philips, ett av världens ledande teknikföretag inom bland annat belysningsteknik. Talare: Peter Jerhamre, Systems Engineer, Cisco Systems och Robert Fredriksson, Nordic Key Account Manager, Philips Lighting.

Fredag den 13 april 13.00—14.15

Nordic ConTech med Spotscale/Information Experience: Få hela kvarteret i 3D med drönare!
Spotscale skapar 3D-modeller av byggnader och hela kvarter med hjälp av nya innovativa scanningsmetoder. Här visar företaget hur man jobbar med drönarfilmning och avancerad printteknik. Information Experience (IX) är ett nystartat företag med fokus på 3D-lösningar för produktionen i byggbranschen – något som först nu blivit möjligt tack vare en ny typ av 3D-glasögon som visar holografiska projektioner med hög precision. Talare: Katarina Nylander, VD Spotscale och Anders Lundgren, ägare till Information Experience.

– Vi ser mycket fram emot att börja kommunicera Nordic Contech på Nordbygg och hoppas på intressanta samtal och kontakter för vårt fortsatta arbete, säger Lars Albinsson.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige