Gå direkt till innehåll
Motiv MER, utgåva 2
Motiv MER, utgåva 2

Pressmeddelande -

Ny utgåva av Motiv MER

MOTIV MER fortsätter att vara till hjälp för såväl beställare som konsulter och entreprenörer med syftet att skapa entydiga förfrågningsunderlag till nytta för alla parter.
Nu släpps Motiv MER, utgåva 2!

Första versionen av Motiv MER - Förklaringar och motiv till mät- och ersättningsregler, utgavs av Svensk Byggtjänst vid årsskiftet 2014/2015. Utgåvan gjorde succé och nu är det dags igen.

” Den första utgåvan av Motiv MER fick ett starkt, positivt gensvar och har fått en status i branschen eftersom den ofta refereras till i olika sammanhang.”
Mats Werner, huvudförfattare


Motivet till Motiv?
Syftet med Motiv MER är att förmedla en mer utvecklande bakgrund och tolkning till de annars ganska kortfattade regler som finns i MER, Mät- och ersättningspublikationerna. Målsättningen är att minska utrymmet för olika tolkningar och därmed minska risken för tvister.

Författarna
Bakom texterna står AB Svensk Byggtjänst med författarna Thomas Lindqvist, Jan Johansson, Mats Werner och Anders Wimert. De har alla en gedigen bakgrund inom branschen med såväl upprättande av handlingar som utformning av regelverk samt användning och tolkning av desamma under entreprenadskedet.


Innehåll nya utgåvan
Den nya utgåvan av Motiv MER har samma avsnittsstruktur som den första, men med ökad omfattning och innehåller flera uppdateringar. Bland annat:

  • Nytt avsnitt angående Begreppsbestämningar.
  • Nytt avsnitt som kortfattat belyser större förändringar i MER Anläggning 17 gentemot MER Anläggning 13.
  • Uppdaterad med hänsyn till MER Anläggning 17 liksom MER Hus 14 respektive MER Hus 18.
  • Nya figurer avseende mät- och ersättningsregler för olika koder är i stort sett genomgående hämtade från MER Anläggning 17 mot tidigare från MER Anläggning 13.

FAKTA:
Omslag: Beate Prytz
Utgivare: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 232
Format: Inbunden, 169 x 239 mm, sv/vit inlaga

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Jan-Olof Edgar

Jan-Olof Edgar

Utvecklingsstrateg Teknik

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige