Följ Svensk Byggtjänst

Nya trendspaningar och möten under 2011

Pressmeddelande   •   Dec 07, 2010 11:15 CET

Under oktober-november arrangerade Svensk Byggtjänst tre minimässor under rubriken ”Framtidens Byggmaterial”. Blandningen av affärsmöten, aktuella produkter och trendspaningar blev mycket uppskattad och nu planerar Svensk Byggtjänst en ny satsning på temat under 2011.

”Framtidens Byggmaterial” arrangerades i Göteborg, Malmö och Stockholm och omfattade dels utställningar från nio innovativa materialleverantörer, dels trendseminarier.

Totalt 150 föreskrivare och inköpare besökte de tre evenemangen för att knyta affärskontakter, utbyta erfarenheter och få nya kunskaper och inspiration.

- Vi träffade flera presumtiva kunder och mötte ett stort intresse för våra betongpannor med en beläggning av titanoxid som eliminerar kväveoxider. Ett möte i Göteborg ledde till att vi nu levererar pannor till ett nytt stort projekt i Stockholm, berättar Björn Lundqvist på Profile A/S Sverige.

 -Det var hög kvalitet på besökarna och modellen med trendseminarier och utfrågningar av oss utställare var mycket givande, säger Björn Lundqvist.

 ”Stort intresse för innovativa material”

Under seminariedelen belystes bland annat utvecklingen inom så kallade nanomaterial, där Profiles betongpannor är ett konkret exempel. Här medverkade representanter för både köpare, leverantörer och forskningsvärlden.

Materialbibliotekets genomgång av nya innovativa byggmaterial var ett annat uppskattat inslag, liksom Skandinaviska Glassystems beskrivning av hur det kan gå till att introducera ett nyskapande koncept inom modern arkitektur

-Satsningen blev mycket lyckad och vi har fått många positiva återkopplingar från både utställare och besökare. Intresset för innovativa byggmaterial är mycket stort. Och detta tycks vara en bra mötesform, säger Jonas Berg, chef för Svensk Byggtjänsts Byggkatalogen.

-Vi arbetar nu  med att planera 2011 års ”Framtidens Byggmaterial”. Målet är att liksom i år genomföra evenemang i Göteborg, Malmö och Stockholm, säger Jonas Berg.

Ett utförligt referat från årets upplaga av ”Framtidens Byggmaterial” finns tillgängligt här.

För mer information kontakta Jonas Berg, chef  Byggkatalogen, 08-457 10 00, jonas.berg@byggtjanst.se eller informationsansvarig Jörgen Hallström 070-644 69 03, jorgen.hallstrom@byggtjanst.se 

Byggkatalogen är Sveriges mest heltäckande databas om byggvaror. Här finns information om cirka 30 000 aktuella varor från 5 000 leverantörer. Därtill kommer ungefär 75 000 utgångna historiemärkta varor. I Byggkatalogen kan man på ett mycket effektivt sätt söka och jämföra varor. Byggkatalogens webbtjänst har cirka 70 000 unika besökare per månad.

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.