Gå direkt till innehåll
Christer Fuglesang och Claudia Olsson talar på Årets Bygge 2018
Christer Fuglesang och Claudia Olsson talar på Årets Bygge 2018

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Christer Fuglesang, AI-gurun Claudia Olsson och partipolitisk hearing på Årets Bygge

Vad kan byggbranschen lära av rymdindustrin och rymdforskningen? Det är temat för Christer Fuglesangs inslag under Årets Bygge 2018 den 19 mars på Cirkus i Stockholm. Huvudtemat för dagen är innovation i byggprocessen.

World Economic Forums ”Young Global Leader ”
Den andra huvudtalaren är Claudia Olsson, internationell expert på digitalisering som haft uppdrag för svenska regeringen, FN och globala företag och organisationer. Hon är VD på Exponential och World Economic Forums ”Young Global Leader” - en titel som tidigare innehafts av bland andra Mark Zuckerberg, Niklas Zennström och Daniel Ek.

Bland de övriga talarna finns Caroline E Karlsson, Forskningschef och studio director på RISE Interactive med inriktning på energi och hållbarhet.

Ny undersökning och nytt koncept för innovation
Jan-Olof Edgar, produktchef AMA Svensk Byggtjänst, presenterar två nyheter:

  • En helt ny undersökning om digitalisering i byggsektorn
  • Det nya konceptet Nordic ConTech. Detta blir en plattform för att visa nya lösningar för framtidens samhällsbyggnad, och skapa dialog mellan branschens aktörer, startups och finansiärer.

Den uppkopplade byggplatsen och partipolitisk hearing
Kajsa Simu, forskare i Construction Management, Luleå Tekniska Universitet och Martin Holmgren, Senior Vice President, Cramo diskuterar hur den digitala byggarbetsplatsen ser ut i dag och hur den kan vidareutvecklas.

Dessutom blir det en byggpolitisk hearing med de byggpolitiska talespersonerna från samtliga åtta riksdagspartier.

Prisutdelning med bostadsministern
Efter seminariedelen följer galamiddag med utdelning av det prestigefyllda priset Årets Bygge. Prisutdelare är bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, 2017 års Isabelle-stipendiat Karolina Dahl samt juryns ordförande Mårten Lindström.

Inbjudna representanter för media är välkomna till både seminarier och prisutdelning inklusive galamiddag. Det kommer att ges tillfälle till egna intervjuer utöver presentationerna samt tillgång till omfattande bild- och filmmaterial.

Datum: måndag 19 mars 2018

Tid: Seminarierna startar klockan 13.30

Galamiddag med prisutdelning startar klockan 18:30

Se aretsbygge.nu/program för övriga tider

Plats: Cirkus, Stockholm

För vår planering är vi mycket tacksamma för anmälan senast 15 mars. Ange om medarbetare som ska delta i prisutdelning/galamiddag har speciella behov gällande mat. Anmälan till press@byggtjanst.se

För mer info kontakta:
Pressansvarig: Jörgen Hallström 070-644 69 03, jorgen.hallstrom@byggtjanst.se

Välkommen!

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige