Följ Svensk Byggtjänst

PRESSINBJUDAN Spelvärlden och byggbranschen fortsätter att lösa samhällsutmaningar

Pressmeddelande   •   Jan 15, 2016 11:20 CET

Dataspelet Cities: Skylines från Paradox Interactive har snabbt blivit en global succé med över två miljoner sålda licenser. Nu blir spelet ett nytt verktyg i Svensk Byggtjänsts koncept Mina Kvarter. Cities: Skylines kommer här att användas för dialog, utveckling och simulering gällande städers infrastruktur.

Projektet inleds med en workshop i samarbete med Openlab i Stockholm. Under workshopen kommer ett 50-tal medverkande – bland annat studenter och samhällsbyggare – att med spelets hjälp ta sig an en utmaning från Stockholms stad. Utmaningen handlar om trafiken i den nya miljöprofilerade stadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

Plats: Openlab, Valhallavägen 79, Stockholm.

Tid: Lördag den 23 januari kl 10.00-16.00 med efterföljande mingel. Medier är välkomna att delta under hela dagen.

Anmälan: OSA deltagande till press@byggtjanst.se senast fredag den 22 januari så att vi kan säkerställa er plats och så att vi möjliggör de intervjuer etc som är intressanta för er.

För mer information eller intervjuer med arrangörer och medverkande, kontakta Jörgen Hallström, pressansvarig på Svensk Byggtjänst, 070-644 69 03, jorgen.hallstrom@byggtjanst.se

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.