Följ Svensk Byggtjänst

Svensk Byggtjänst lanserar nya Omvärldsbevakning webbtjänst: Ett verktyg för personlig kunskapsutveckling byggd på redaktionell specialistkompetens

Pressmeddelande   •   Mar 25, 2015 12:02 CET

– Genom ett omfattande utvecklingsarbete och en ytterligare förstärkt redaktion blir Omvärldsbevakning webbtjänst nu ett verktyg för personlig kunskapsutveckling. Den nya tjänsten ger bland annat mer analys och expertråd samt personanpassning utifrån 35 ämnen. Dessutom blir webb-TV en integrerad del i tjänsten.

Det berättar Andreas Nyström, produkt- och utvecklingsansvarig för Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst. Tillsammans med Omvärldsbevaknings chefredaktör, Charlotte Steen, har han har lett det omfattande utvecklingsarbetet som resulterat i den nya versionen av Omvärldsbevakning webbtjänst.

– Tjänsten kommer även fortsättningsvis att rikta sig till proffs inom samhällsbyggnad och främst fokusera på utvecklingen inom teknik och regelverk. Men med utökade redaktionella resurser kommer innehållet både att breddas och fördjupas. Dessutom kan alla användare nu personanpassa tjänsten, berättar Andreas Nyström.

”Unik kunskapsredaktion”
– Vår kunskapsredaktion är unik inom samhällsbyggande – här arbetar nu nio journalister med specialistkunskap inom de fem områdena vi bevakar: Husbyggnad, Anläggning, VVS, El & Tele samt Förvaltning. De arbetar dagligen med att göra research, intervjuer och analys för att skriva väl genomarbetare artiklar som ger våra kunder den kunskap de behöver, säger Charlotte Steen.

Till Omvärldsbevakningen finns även ett redaktionsråd knutet med tio externa ledande branschföreträdare som tillsammans täcker in de olika områdena som bevakas.

Personanpassning, expertsvar och debattinlägg
Nya Omvärldsbevakning webbtjänst ska fungera som ett verktyg för personlig kunskapsutveckling. Förutom Omvärldsbevakningens indelning i de fem områdena, införs dessutom 35 olika ämneskategorier i den nya versionen.

– Användare kan abonnera antingen på ett eller samtliga fem områden. Sedan kan man lägga till de ämneskategorier man vill ha i sina personliga inställningar. Ämnena går att ändra varje dag eller när man vill, för att få den kunskapsförsörjning man behöver för tillfället, förklarar Andreas Nyström.

Exempel på ämneskategorier är Arbetsmiljö, Bestämmelser, Energi, Teknik och innovation, Tillgänglighet och Renovering.

För varje område kommer det att finnas särskilda experter som bidrar med analyser i inslagen och som alla användare också kan ställa frågor till. Dessutom bidrar väl etablerade branschpersoner löpande med sina synpunkter och erfarenheter i aktuella frågor genom debattinlägg.

Webb-TV integrerad del i tjänsten
En viktig nyhet är att webb-TV nu blir en integrerad del i tjänsten.

– Tidigare var webb-TV en egen tjänst inom Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst. Men nu kommer webb-TV att användas i de inslag där det passar och ingå i webbtjänstens flöde av information och kunskap, säger Charlotte Steen.

Personligt flöde och utskick
All den personanpassade informationen och kunskapen samlas och sparas i ett eget flöde hos användaren, parallellt med det som finns på tjänstens startsida. Användaren får också ett e-postutskick med nyheter utifrån den personliga inställning man gjort.

– Med nya Omvärldsbevakning webbtjänst erbjuder vi ett dagligt flöde av aktuellt material från Sveriges bästa specialistredaktion inom samhällsbyggnad. Och det i ett pålitligt och effektivt system för kunskapsutveckling som verkligen hjälper samhällsbyggnadsproffs i vardagen, summerar Andreas Nyström.


Hittills är följande krönikörer klara:

Entreprenadjuridik: Olof Johnson, chefsjurist Sveriges Byggindustrier

Energi & Miljö: Roland Jonsson, Energichef HSB

Byggmaterial: Monica Björk, vd Byggmaterialindustrierna

Förvaltning: Per Forsling, Utvecklingschef Fastighetsägarna

Elteknik: Max Reiman, expert elteknik Elarkitektur

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (2)

    Ni har missat en rätt väsentlig detalj - hur signar man sig för tjänsten? Gratis eller betald?

    - Eriq Agelii - 2015-03-25 12:52 CET

    Hej Eriq, Tack för din kommentar. Omvärldsbevakning webbtjänst är en betaltjänst. Registrering sker här: http://byggtjanst.se/tjanster/omvarldsbevakning/
    Jörgen Hallström

    - Jörgen Hallström - 2015-03-25 13:57 CET

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.