Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svensk Byggtjänst presenterar sitt koncept för boendedialog på Fastighetsmässan i Göteborg

Den 5 september presenterar Svensk Byggtjänst sitt dialogkoncept Mina Kvarter på Fastighetsmässan i Göteborg – ett koncept där medborgardialog sammanförs med digital modellering i dataspelet Minecraft. Presentationen fokuserar på det senaste pilotprojektet i Hovsjö, Södertälje, där ett tiotal ungdomar har varit med och skapat sitt framtida bostadskvarter i Minecraft. 

Svensk Byggtjänst har utvecklat ett dialogkoncept kallat Mina Kvarter, som bygger på workshops och visuell utveckling av ungdomars idéer kring sin boendemiljö. Dataspelet Minecraft fungerar som ett ”digitalt Lego” där man snabbt och enkelt kan skissa upp områden i 3D. Förslagen kan sedan föras vidare genom stillbilder och filmer. 
 


Svensk Byggtjänsts Minecraft-konsulter kommer att presentera konceptet och visa hur ungdomar i ett miljonprogramsområde i Hovsjö, Södertälje har arbetat med att utveckla sin boendemiljö i Minecraft. Presentationen äger rum på Learnshops-scenen på Svenska Mässan, den 5 september kl 13.30. Svensk Byggtjänst kommer också att ha en monter på mässans aktivitetsyta, där besökare kan få prova på att bygga i Minecraft och ställa frågor om Mina Kvarter-projekten.

Var kreativ och bygg din modell på plats!

Tid, plats och anmälan
Tid: Torsdag den 5 september, 13.30-14.00.
Plats: Learnshops-scenen, Svenska Mässan, Mässans Gata 20, Göteborg.
Anmälan: Mässan är kostnadsfri men endast öppen för representanter från näringslivet och offentlig sektor. Åldersgräns 18 år.
Här hämtar du ditt kostnadsfria entrekort

Se fullständigt program på Fastighetsmässans webbplats

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige