Följ Svensk Byggtjänst

”Förutsättningarna för upprustning av miljonprogrammet är bättre än någonsin”

Pressmeddelande   •   Okt 29, 2012 09:52 CET

På Svensk Byggtjänsts seminarium ”Hållbar upprustning av miljonprogrammet” den 22 november presenteras en ny rapport. Den är skriven av journalisten och makroekonomen Pekka Kääntä och pekar på att det just nu är ett gyllene läge för renovering av miljonprogrammen.

”Hållbar upprustning av miljonprogrammet” äger rum torsdagen den 22 november på Nalen i Stockholm. Ett mycket aktuellt inslag blir Pekka Kääntäs presentation av sin nya rapport om renovering av miljonprogrammet. Med sin bakgrund – från bland annat Konjunkturinstitutet, tidningen Affärsvärlden och Thenberg Fonder – ser han på frågan ur ett makroekonomsikt perspektiv.

– Man måste se till vilka förutsättningar och behov det finns att upprusta miljonprogrammen. Så väl konjunkturmässigt som finansiellt är läget just nu väldigt gynnsamt, menar Pekka som skriver rapporten på uppdrag av Svensk Byggtjänst.

”Krävs nytänkande”
Han pekar också på att statsskuldskrisen i EMU-området förmodligen kommer bestå länge, med en låg tillväxt. En satsning på miljonprogramsområdena kan då bli en viktig tillväxtmotor i Sverige och samtidigt bana väg för andra stabila EU-länder att göra samma sak. När byggandet i stora delar av EMU stannat av finns det också stor tillgång till arbetskraft.

– Det här kräver ett nytänkande från politiker. Samtidigt som grundfinansie-
ringen måste komma från bostadsbolagen så tror jag att politiker kan bidra och underlätta. Om finansieringskostnaderna går ned så blir det relativt sett billigare att upprusta.

Veronica Palm (s) bland talarna
Band de övriga talarna på seminariet ”Hållbar upprustning av miljonprogrammet” den 22 november finns bland andra Veronica Palm, Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson och ordförande i riksdagens civilutskott, Göran Cars, KTH, Gunnar Blomé, Malmö högskola, Carlos Rojas, Miklo, Lena Eriksson, Malmö Stad och Lydia Winters, Mojang – det svenska bolaget bakom dataspelsuccén Minecraft, som nu används vid visualisering och boendedialog i samhällsbyggande.

För pressackreditering till seminariet kontakta presschef Jörgen Hallström, 
jorgen.hallstrom@byggtjanst.se Tel: 070-644 69 03

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.