Gå direkt till innehåll
Svensk Byggtjänst tar ett nytt grepp på projektinformation och lanserar webbtjänsten Projektbevakning

Pressmeddelande -

Svensk Byggtjänst tar ett nytt grepp på projektinformation och lanserar webbtjänsten Projektbevakning

Nu lanseras Projektbevakning – Svensk Byggtjänsts nya verktyg för material- och tjänsteleverantörer inom byggsektorn. I verktyget kan användaren enkelt hitta affärer både inom pågående och planerade projekt.

Projektbevakning ger materialleverantörer, entreprenörer, arkitekter, konsulter och övriga aktörer ett enkelt och effektivt redskap för att knyta kontakter och skapa affärer i byggbranschen.

Den nya tjänsten erbjuder, till skillnad från andra liknande tjänster, en tvåvägskommunikation med leverantörer och byggherrar. Istället för att enbart fungera som en databas integrerar Projektbevakning användarna med verktyget och utvecklas tillsammans med dem.

– Vi har fokuserat på att tjänsten ska vara enkel och lättanvänd för att man ska kunna komma igång direkt. Både leverantörer och beställare kan själva uppdatera informationen i realtid, säger Tommy Börjesson, affärsområdeschef på Svensk Byggtjänst.

Verktyget är förberett för ett brett medieurval såsom bilder, ritningar, filmer och webbkameror. I sökfiltreringen ställer användaren snabbt och enkelt in vilken typ av projekt man vill följa och i vilka regioner.

– Vi vet vad som byggs, var, när, av vem och för hur mycket. Vi redovisar också värdet av olika typer av installationer i projekten, konstaterar Tommy Börjesson.

– Systemet uppdateras dagligen av användarna och tillsammans skapar de en ny typ av projektbevakning med mer aktuell och djup information.

Övriga källor till information är kommuner, myndigheter, byggherrar och andra aktörer i branschen. Visionen för Projektbevakning är att tjänsten ska bli marknadsledande inom tre år. 

Projektbevakning: projektbevakning.byggtjanst.se

För ytterligare information kontakta:

Tommy Börjesson, Affärsområdeschef för Projektbevakning
tel: 070 575 74 92
e-post: 
Tommy.Borjesson@byggtjanst.se

Jörgen Hallström, Presschef
tel: 070-644 69 03,
e-post: 
jorgen.hallstrom@byggtjanst.se

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Relaterat innehåll

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige