Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ny utgåva av Ventilation förr och nu

Ny handbok om ventilationskontroll

​Ventilation förr och nu är en handbok och regelsamling för funktionskontroll av ventilationssystem. Boverkets byggregler (BBR) har reviderats ett antal gånger sedan den förra utgåvan av boken utkom 2007. Denna femte utgåva har kompletterats med utdrag ur BBR.

Petter Bengtsson, Jed Klebanow och Kajsa Simu gästar senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret.

Anpassa eller försvinna – så blir framtidens yrkesroller i byggsektorn

Flera yrkesroller måste vara beredda på förändring när byggandet blir allt mer digitaliserat och industrialiserat. I senaste Snåret diskuteras var behovet av omställning är som störst. Snåret är en podcast från Svensk Byggtjänst med fokus på den snåriga byggprocessen.

Ny bok om att ta tillvara solvärme – solen som förnybar energikälla

Ny bok om att ta tillvara solvärme – solen som förnybar energikälla

​Solvärme är ett samlingsnamn för den teknik som omvandlar solens strålningsenergi till värme. Det avser i dagligt tal hela solvärmesystemet som tar hand om och lagrar värmeenergi. Författaren beskriver i boken Solvärmeteknik vad solvärme är och presenterar de vanligaste typerna av solfångare.

Moderator Fredrik Bauer diskuterar digitaliseringens möjligheter med Katarina Nylander från Spotscale, Ali Sadeghi från Trafikverket och Mia Wahlstein från Midroc. Helena Gibson Ek från Smart Built Environment modererar tittarnas frågor.

Nordic ConTech Talks: ”Krisen är en fantastisk drivkraft”

Coronakrisens möjligheter att driva samhällsbyggnadssektorn mot en snabbare digitalisering, var huvudtemat på Nordic ConTech Talks första webinarie, som anordnades av Svensk Byggtjänst och Smart Built Environment tillsammans med Infra Sweden 2030, Byggföretagen och Installatörsföretagen.

BYGG IKAPP - handbok för att göra miljön tillgänglig för alla

BYGG IKAPP - handbok för att göra miljön tillgänglig för alla

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning är inget särintresse. Ett hållbart samhälle förutsätter att alla så långt möjligt kan delta i samhällslivet. Boken BYGG IKAPP redogör för regler och ger lösningar så att kraven kan uppfyllas.

Nyfiken på partnering?

Nyfiken på partnering?

Vill du veta mer om samverkansformen partnering? När är den lämplig och vilka är ersättningsreglerna? Det och mycket mer får du ta del av på Svensk Byggtjänsts kostnadsfria webbinarium med redaktör Viktor Ginner i ledning.

Ny utåva av PBL - En handbok om PBL och samhällsbyggande

Ny handbok om tillämpningen av Plan- och bygglagen – PBL

PBL är en komplex lag som genomgått ett flertal, mer eller mindre genomgripande, ändringar sedan införandet 1987. Vid tillämpningen ska många olika intressen vägas mot varandra vilket gör det många gånger svårt att förstå vad som gäller och på vilka grunder besluten ska fattas.

Partneringboken - omslag

Ny bok om entreprenadformen Partnering

Bygg- och anläggningsprojekt rör stora investeringar och präglas av tids- och kostnadspress, inte sällan med kvalitetsproblem som följd i det färdiga byggobjektet. De senaste tjugo åren har intresset för alternativa modeller för att driva byggprojekt ökat markant i Sverige. En sådan modell är entreprenad med utökad samverkan eller ”partnering”.

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige