Gå direkt till innehåll
Årets hetaste materialnyhet 2012 till Smidesproffsen i Umeå

Pressmeddelande -

Årets hetaste materialnyhet 2012 till Smidesproffsen i Umeå

AB Smidesproffsen i Umeå har tilldelats Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste materialnyhet 2012. Priset delades ut på Stockholmsmässan i Älvsjö den 22 mars. Företaget fick priset för den mobila betongstationen ELVIRA.

”Den innovativa moduluppbyggnaden innebär att stationen kan transporteras i standardiserad containerstorlek, vilket ger mycket effektiva transporter och avsevärda miljöfördelar.”

 Så lyder juryns motivering till varför just Smidesproffsen mobila betongstation fick den tredje Guldmedaljen som delats ut. Bakom priset står Nordbygg, tidskriften Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Den allra första medaljen delades ut 2010 och tillföll då Soltech Energy och deras solenergisystem med takpannor av glas. Förra året gick priset till Nybro Bostads för fönsterlyften ”Windowvip” och gör att en person säkert och enkelt kan lyfta ut pivåhängda fönster vid renovering.

 Tufft mellan tio kandidater

 Byggindustrin har under förra året publicerat topplistor med månadens tio hetaste materialnyheter på den svenska byggmarknaden. Listorna har tagits fram i samarbete med Svensk Byggtjänst. Produkterna är ett urval ur Byggkatalogens Materialforum, som presenterat drygt 200 byggmaterialnyheter under det gånga året.

 De tio hetaste nyheterna från hela året 2011 valdes ut som bidrag till tävlingen som nu avgjorts. Det har sedan slutet av februari varit möjligt att rösta på sin favorit bland bidragen via arrangörernas hemsidor.

 ”Folkets röst” har utgjort en del i underlaget för att kora vinnaren. Den slutgiltiga makten har dock juryn haft.

 Följande personer har ingått i juryn:

 Peter Söderberg, projektledare Nordbygg

 Erik Hellqvist, vd Svensk Byggtjänst

 Martin Steno, materialexpert Svensk Byggtjänst

 Staffan Åkerlund, chefredaktör Byggindustrin

 Niclas Köhler, redaktör med inriktning på material och teknik på Byggindustrin

 Ordförande för juryn är Elizabeth Hatz, Materialakademin, KTH.

 – Juryn hade ett tufft jobb att välja ut årets vinnare, men vi kom överens om att Smidesproffsens bidrag hade de rätta kvaliteterna och denna kandidat hade också det starkaste stödet stöd från ”folkets röst”, säger Erik Hellqvist, Svensk Byggtjänst.

– Vi tycker att Guldmedaljen fyller en viktig uppgift – den pekar på den stora innovationsgraden i vår bransch och kan tjäna som inspiration för andra att satsa mer på nya lösningar och produkter, menar Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg.

 – Jag är mycket stolt över mina medarbetare och att vi får Guldmedaljen. Det är hedrande och något vi förstås ska dra nytta av i vår marknadsföring både i Sverige och utomlands, säger Mats-Olov Karlsson, försäljningsansvarig på Smidesproffsen.

 Det är förresten Mats-Olov Karlssons dotter som gått ge sitt namn år den nya betongstationen – ELVIRA.

 – Hon är mycket stolt över det, intygar Mats-Olov.

 Medaljen som delas ut är designad av konstnären och formgivaren Annsofi Ericsson Petrini, som under senare år bland annat illustrerat Svensk Byggtjänsts Idéskrifter.

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige