Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Besiktningshandledning från BKK

Besiktningar är viktiga för entreprenadens parter. Syftet med besiktningarna är att fastställa om en entreprenad uppfyller kontraktsenliga förordningar, med andra ord undersöka om det förekommer några fel i entreprenaden. För beställare och entreprenör är det därför viktigt att besiktningsmännen gör vad de ska i enlighet med de allmänna bestämmelserna och att parterna själva agerar korrekt vid besiktning.

För att underlätta besiktningen av entreprenader har BKK kommit med en tredje utgåva av sin handledning Entreprenadbesiktning. BKKs handledning för besiktning enligt AB 04 och ABT 06. Uppdateringen har skett med anledning av AB 04 och ABT 06 samt ABS 09. Till form och innehåll har uppställningen i tidigare upplagor följts, men förändringarna som följer av de nya reglerna är omfattande. Denna utgåva innehåller alltså även ett avsnitt om småhusentreprenader för att klargöra skillnaderna i ABS 09 i förhållande till AB 04 och ABT 06.

Paragraferna har i boken återgivits i nummerföljd inklusive AB:s kommentar. Under rubriken Handledning ges därefter råd och synpunkter av betydelse. Här anges också vad som är nytt i paragrafen i förhållande till tidigare regler. I avsnittet om ABT 06 är bestämmelsetext som skiljer sig från motsvarande i AB 04 gråmarkerad.

Handledningen riktar sig inte bara till besiktningsmän utan även till beställare, entreprenörer och andra aktörer i byggsektorn. Boken ska även kunna användas i kursverksamhet.

Entreprenadbesiktning rekvireras från AB Svensk Byggtjänst, Kundservice, 113 87 Stockholm. Tfn 08-457 10 00. Internetbokhandel: www.byggtjanst.se
ISBN 9789173333412.

För ytterligare information, se vår hemsida www.byggtjanst.se eller kontakta
Marika Håkanson, AB Svensk Byggtjänst, tfn 08-457 10 00, e-post:
marika.hakanson@byggtjanst.se.

Högupplöst omslagsbild hittar du på vår hemsida, www.byggtjanst.se, välj Pressrum och sedan Bildbank.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige