Gå direkt till innehåll
Bygg för fler – ny bok om effektivt bostadsbyggande

Pressmeddelande -

Bygg för fler – ny bok om effektivt bostadsbyggande

Nu lanseras boken Bygg för fler, en helt ny bok som vill visa på en lösning och en ny utvecklingsagenda för ett mer effektivt bostadsbyggande. Författarna Henrik Melkstam och Mikael Sjölund, som tillsammans skrivit boken, vill bidra med tankar och förslag så att aktörer inom branschen kan ta steg som gör att det byggs för fler. 

Det finns många faktorer som gör att det inte byggs för fler i Sverige. Lägre kostnader leder inte med automatik till lägre priser på boende, men är en förutsättning. Om alla i bygg- och fastighetsbranschen såg bostaden som en produkt bland andra och anammade de industriella principer för utveckling, samverkan och tillverkning - som andra tillverkande företag har utvecklat med stor framgång – skulle det kunna byggas snabbare, mer kostnadseffektivt och mer kundanpassat.

Bygg för fler vänder sig till dig som är beställare av bostadsproduktion, privat såväl som offentlig, men också dig som är leverantör, entreprenör, investerare, folkvald med ansvar för byggfrågor eller helt enkelt allmänt intresserad av frågan.

En effektiv byggbransch gynnar alla och i boken presenteras en agenda för ett mer effektivt bostadsbyggande med fokus på återvinning av kunskap, prefabricering, samarbete, digitalisering och nya affärs­modeller med den boendes önskemål i fokus. Det görs genom intervjuer med innovativa företrädare inom och utom byggbranschen och med exempel från lyckade satsningar. 

Om författarna:
Författarna, Henrik Melkstam och Mikael Sjölund, har haft lite olika ingång i ämnet. Den ene av dem är mer eller mindre född i byggropen och den andre landade i byggbranschen efter ett antal år i industrin. Båda har haft ansvar för inköp inom stora nordiska byggföretag och jobbar nu med flera av de stora fastighetsägarna, bostadsutvecklarna och byggentreprenörerna. Det som förenar dem är en vision om en mer utvecklad bransch som gör det möjligt att bygga så att fler har råd och möjlighet att få ett bra boende.

Här kan du köpa boken!

Fakta:
Författare: Henrik Melkstam & Mikael Sjölund
Förlag: Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 178
Format: 165 x 210 mm
Limbundet mjukband med flikar, illustrerad i fyrfärg

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Förlagschef 08-457 10 00

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige