Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Byggkatalogen erbjuder ledande miljövärderingssystem

Byggkatalogen är sedan flera år Sveriges mest heltäckande databas om byggvaror. Nu kompletteras webbtjänsten med marknadens mest omfattande miljövärderingssystem för byggvaror - SundaHus. Helhetsbedömningarna från SundaHus blir gratis tillgängliga för Byggkatalogens användare.

 

 

I Byggkatalogen finns idag information om närmare 29 000 varor från cirka 5 000 leverantörer. I nuläget har webbtjänsten cirka 70 000 unika besökare per månad.


- Våra användare har visat ett ökande intresse för miljövärdering av byggvaror. Därför vände vi oss till SundaHus. Deras verktyg, SundaHus Miljödata, är det största och mest kompletta på marknaden, berättar Jonas Berg, produktansvarig för Byggkatalogen på Svensk Byggtjänst.

 

 

Helhetsbedömningar
Samarbetet innebär att SundaHus ger Byggkatalogen tillgång till samtliga helhetsbedömningar. Helhetsbedömningarna görs i en fyrgradig skala (A, B, C och D) där A är bäst. För den som vill ha den fullvärdiga bedömningsinformationen om produkterna krävs dock fortfarande en licens.


- Vi valde att vara generösa och dela med oss för att få fler att förstå vikten av att minimera antalet produkter som är skadliga för vår miljö och hälsa. I den bästa av världar skulle inte sådant material få användas överhuvudtaget, men dit har vi inte kommit ännu även om intresset hela tiden ökar, berättar Kjell Isacson, vd på SundaHus.

 

 

Efterfrågan på miljövärderingar ökar
På senare år har efterfrågan på miljövärderade produkter ökat kraftigt. Idag är det därför inte ovanligt att leverantörer anpassar sina produkter efter kemikalieinspektionens riktlinjer för att få en miljömässigt bättre värdering.


- Allt fler fastighetsägare använder någon form av miljövärderingssystem när man bygger eller renoverar. Det innebär också att allt fler väljer hälsosamma produkter. Det är så vi skapar sunda hus för framtiden, avslutar Kjell Isacson.

 


För mer information kontakta:


Kjell Isacson, vd  
Sunda Hus 
Telefon: 013-36 30 71, 0705-21 40 90 
E-post: kjell@sundahus.se

 

Jonas Berg, produktchef Byggkatalogen
AB Svensk Byggtjänst
Telefon: 08-457 10 20, 0706-29 08 77
E-post: jonas.berg@byggtjanst.se

 

 

SundaHus Miljödata är Sveriges största databas för värdering av byggmaterial. Systemet används framförallt av aktörer inom bygg- och fastighetssektorn, t ex större fastighetsägare inom privat och offentlig sektor. Produkternas kemiska innehåll bedöms utifrån Kemikalieinspektionens PRIO-kriterier och grundar sig på det som uppges i leverantörens dokumentation.
www.sundahus.se

 

Byggkatalogen finns som webbtjänst och tryckt katalog och innehåller oberoende, aktuell och strukturerad information om Sveriges byggmaterial. Byggkatalogen.se omfattar närmare 29 000 byggvaror från cirka 5 000 leverantörer. Webbplatsen har cirka 70 000 unika besökare varje månad och används regelbundet av föreskrivande led och inköpare. Byggkatalogen är en betaltjänst men finns också som en öppen tjänst i begränsad form.
www.byggtjanst.se/byggkatalogen

Ämnen


Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige