Följ Svensk Byggtjänst

Byggmästarnas kostnadskalkylator – snabb kalkylering i fickformat

Pressmeddelande   •   Mar 25, 2019 08:30 CET

Byggmästarnas Kostnadskalkylator, ”BK 2019”, är avsedd som ett hjälpmedel för dem i byggnads- eller förvaltningsbranschen som snabbt och överskådligt behöver information om kostnadsdata. ”BK 2019” innehåller 15 avsnitt varav 10 huvudsakligen består av färdiga à-priser på detaljnivå.

BK 2019 är strukturerad efter BSAB 96 – det vill säga samma system som används i bland annat AMA Hus 18. Genom denna strukturering överensstämmer ordningsföljden i BK 2019 med byggbeskrivningen.

Material- och sektionspriser samt kalkylexempel utgör separata avsnitt.

Ingående enhetstid redovisas i separat kolumn för material. I de fall arbetet antages utföras av underentreprenör har i samma kolumn angetts UE. Tabeller och övrig information är tryckt på inplastade kort i avvikande färg sist i boken.

Samtliga kostnads- och prisuppgifter i boken är genomgående att betrakta som cirkapriser. Kostnader har förändrats såväl nedåt som uppåt för olika varor och arbeten. Det är därför inte lämpligt att använda priserna i 2018 års utgåva av BK med ett generellt påslag.

FAKTA

Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 432
Format: 122 x 180 mm
Linnetrådshäftat mjukband, svartvit

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.