Gå direkt till innehåll
Cecilia Granath ny ordförande för Svensk Byggtjänst

Pressmeddelande -

Cecilia Granath ny ordförande för Svensk Byggtjänst

Cecilia Granath, vd på Tyréns Sverige, har valts till ny ordförande för Svensk Byggtjänst. Bolagsstämman beslutade också att välja tre nya ledamöter: Olof Johansson från Trafikverket, Desirée Morast från Allmännyttan och Ann-Louice Windblixt från Peab Norden.

Svensk Byggtjänst ägs av samhällsbyggnadssektorn och har som uppgift att för och tillsammans med sektorn erbjuda kunskap för hållbart byggande. Ett år efter införandet av ett nytt ägardirektiv väljs en ny ordförande och nya personer tar plats som ledamöter. Till ordförandeposten väljs Cecilia Granath, vd för Tyréns Sverige.

Den nya styrelsen utgörs av företrädare från stora delar av samhällsbyggnadssektorn och bland nyvalen finns Olof Johansson, programchef på Trafikverket, som tar plats bredvid representanter från bland andra PEAB, Sweco och Allmännyttan.

Tommy Lenberg, sammankallande i valberedningen och vd på Byggherrarna, understryker vikten av styrelsens breda representation, och lyfter samtidigt valet av ny ordföranden:

– Vi vill rikta ett stort tack till den avgående ordförande Ingela Lindh som det senaste året gjort ett fantastiskt jobb i att ta Svensk Byggtjänst till dagens position – med ett viktigt, nytt ägardirektiv och en stabil ekonomisk grund. Vi är samtidigt väldigt glada över att välkomna Cecilia. Hennes två år som ledamot i styrelsen liksom erfarenhet och ledarskap kommer att vara oumbärliga i arbetet vi har framför oss.

Cecilia Granath har en lång karriär inom samhällsbyggnadssektorn bakom sig, och är utbildad ingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet att nu axla rollen som Svensk Byggtjänsts styrelseordförande. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen, ledningen och sektorns samlade experter ytterligare fördjupa vårt viktiga arbete med att erbjuda kunskap för att stödja branschen att ställa om till ett hållbart samhällsbyggande – idag och för kommande generationer, säger Cecilia.

I samband med årsstämman redovisade bolaget ett starkt ekonomiskt resultat för 2022. Årets försäljning var fortsatt stabil och såväl intäkter som resultat ökade relativt året innan. Svensk Byggtjänsts cirkulära affärsmodell innebär att resultatet återinvesteras i sektorn och dess utveckling.

Svensk Byggtjänsts styrelse för 2023:
Den nya styrelsen för 2023 utgörs av Cecilia Granath (ordförande), vd Tyréns Sverige, Olof Johansson, programchef på Trafikverket, Desirée Morast, fastighets- och hållbarhetschef på Allmännyttan, Ann-Louice Windblixt, biträdande chef för affärsstöd på PEAB Norden, Daan Cedergren, Business Development Director på Swecos arkitektverksamhet, Jarl Cornell, Head of Strategy and Group Development på Assemblin, Veronica Koutny Sochman, vd på Swedisol och Nicklas Walldan, utvecklingschef på Vasakronan.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

www.byggtjanst.se

Kontakter

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige