Följ Svensk Byggtjänst

De viktiga samhällsbyggarreglerna på ett ställe: Författningshandbok för byggsektorn 2012/2013

Pressmeddelande   •   Okt 24, 2012 13:15 CEST

Författningshandbok för byggsektorn är en årlig bok som redovisar ett brett urval av de författningstexter som berör samhällsplanering, byggande och förvaltning. Lagar, förordningar och föreskrifter återges med några få undantag i sin helhet. Författningshandboken innehåller både årets nyheter (tydligt kantmärkta), och lagar och regler som varit med länge (om de är giltiga).

Texterna i denna utgåva är giltiga per 1 juli 2012, men även beslutade författningsändringar med senare ikraftträdande finns med.

Svensk Byggtjänsts Författningshandbok för byggsektorn har utkommit årligen sedan 1979. Nyheter i årets utgåva är bland annat lagen om ackreditering och teknisk kontroll, upphandlingsförordningen, förordningen om regionala bostadsmarknadsanalyser och kommunernas bostadsförsörjningsansvar, förordningen om miljöprövningsdelegationer och förordningen om offentlig medfinansiering av projekt för utbyggnad av it-infrastruktur.

Övriga nyheter är flera av Boverkets föreskrifter som alla ersätter tidigare författningar.

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.