Gå direkt till innehåll
Bygg DET FOLK GILLAR - en bok om vackrare hus och trevligare städer
Bygg DET FOLK GILLAR - en bok om vackrare hus och trevligare städer

Pressmeddelande -

Den vackra stadsmiljön – boken Bygg det folk gillar

Bygg det folk gillar är en självhjälpsbok för överutbildade arkitekter. Syftet är att visa att man kan bygga städer och hus som människor utan arkitektutbildning uppskattar.

Genom att besvara 186 frågor kan läsaren testa sig själv – är du en modernistiskt skolad arkitekt med en estetisk tvångströja runt huvudet eller en helt normal och reflekterande människa som uppskattar det vackra och sköna i livet? Boken tillägnas modiga politiker som vågar ta ansvar för våra städers framtid och efterfrågan på skönhet. Nuvarande förstörelse av fullt fungerande stadsmiljöer, byggande av nya miljonprogramsområden och trista köpcentrum ute vid motorvägsavfarterna är inte alls en historisk nödvändighet.

En del av innehållet har tidigare presenterats i föredrag, artiklar, rapporter och Stadslivs stadsbyggnadsprojekt samt vid kurser på KTH eller i projekt för City i Samverkan Stockholm, stadens och fastighetsägarnas gemensamma organisation för att förbättra Stockholms city.
Boken har finansierats genom ett stipendium från Riksbyggens Jubileumsfond ”Den goda staden”.

Om författaren
Jerker Söderlind är arkitekt och journalist och har doktorerat vid KTH. Han driver arkitektkontoret Stadsliv AB i Gamla Stan, med inriktning på att skapa blandade stadsdelar och att behålla handeln kvar inne i städerna. Han är strategisk rådgivare på Stockholms stadskärneorganisation City i Samverkan och föreläser och skriver om städer.

FAKTA
Författare: Jerker Söderlind
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 288
Mjukband, illustrationer i fyrfärgstryck

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige