Gå direkt till innehåll
En påbörjad tradition med AMA Konvent 2017

Pressmeddelande -

En påbörjad tradition med AMA Konvent 2017

Förra årets succé fick en uppföljare. I förra veckan hölls nämligen AMA Konvent 2017 och tanken är nu att låta tillställningen bli en tradition som samlar aktörer från hela byggsverige. Årets upplaga innebar också officiell lansering av en riktig tungviktare.

Det var tisdagen den 25 april som Svensk Byggtjänst kunde öppna upp dörrarna till anrika Nalen i Stockholm för att hålla AMA Konvent 2017. Allt från beställare till entreprenörer och konsulter var på plats.

– Det är jätteroligt att man vill ta det gemensamma ansvaret kring AMA. Jag tror att alla som är här idag förstår vikten av att vi pratar samma språk. Man sparar tid, pengar, misstag och undviker onödiga fel, säger Thomas Lundgren, produktchef AMA, som var en av dagens talare.

Historisk tillbakablick

Han inledde med att blicka tillbaka mot 1900-talets första hälft. Sverige stod inför en omvandling från bondesamhälle till industrisamhälle och för många innebar det svåra levnads- och bostadsförhållanden. Snart formades en ny syn på samhälle och stat där fattigsverige skulle förvandlas till en modern demokrati.

Det var i denna anda Svensk Byggtjänst bildades 1934. Idén om industrialiserade metoder för byggande fick fäste och man ville enas om en publikation för billigare husbyggnad, enklare bestämmelser och hjälpmedel mot bostadsbristen. Då skapades AMA.

Spelar central roll

Idag är referensverket en etablerad och central del inom svenskt byggande, vilket talarna under AMA Konvent 2017 kunde vittna om. Bland annat berättade Per Eriksson, projektledare på Kirunabostäder, om hur AMA finns med i projekten kring den historiska flytten av Kiruna.

– Arkitekt, VS, vent, brand, konstruktion, mark och el. Ja, allt görs enligt AMA för de olika teknikområdena. För mig är det en självklarhet, sa Per Eriksson under konventet.

Flera programpunkter

Bland punkterna för dagen fanns även diskussioner om AMA relaterat till logistik, juridik och framtid. Den frågvise erbjöds dessutom en fin möjlighet. Med på Nalen var experter och utredare från Svensk Byggtjänst för att svara direkt på deltagarnas frågor kring användandet av referensverket.

Konventet avslutades med ett blytungt släpp. Färsk från tryckeriet presenterades AMA Anläggning 17 som därmed fått sin officiella lansering. Arbetet med uppdateringen har pågått sedan september 2015 och engagerat ungefär 50 teknikspecialister.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige