Följ Svensk Byggtjänst

Försäkringsskydd vid entreprenader – ny bok

Pressmeddelande   •   Nov 29, 2017 12:18 CET

Att förklara hur ett försäkringsskydd ser ut och vad som står i olika försäkringsvillkor är normalt ingen lätt uppgift. Boken Entreprenadförsäkring ger en enkel beskrivning av och förklaring till den en­treprenadförsäkring som en entreprenör tecknar i enlighet med byggsektorns standardavtal AB och ABT.

Entreprenadförsäkring behandlar flera grundläggande försäkringsfrågor för både entreprenören och beställaren:

  • vilka risker entreprenadförsäkringen täcker
  • vad entreprenörens försäkringsplikt innebär
  • vilka rättigheter beställaren har i egenskap av medför­säkrad i entreprenadförsäkringen
  • på vilket sätt entreprenadförsäkringen kan utformas för att bli maximalt ändamålsenlig och samspelet mellan en­treprenadförsäkringen och entreprenadavtalen.

Genom ett antal frågor och svar ges fördjupande kom­mentarer, exempel och illustrationer i syfte att ytterligare beskriva försäkringsskyddet. I inledningen förklaras de termer som återkommande används i texten.

Om författaren

Harald Ullman tjänstgör sedan år 2003 som professor i försäkringsrätt vid det Affärsjuridiska programmet på Lin­köpings universitet och var under 35 år försäkringsjurist i Skandia och If Skadeförsäkring.

FAKTA

Författare: Harald Ullman

Förlag: AB Svensk Byggtjänst

Antal sidor:

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.