Gå direkt till innehåll
Framtid och innovationer för byggbranschen på Nordic Contech Talk

Pressmeddelande -

Framtid och innovationer för byggbranschen på Nordic Contech Talk

Pressinbjudan

Den 13 november möts byggbranschen och en grupp intressanta nya start-up företag för att prata ny teknik, nya lösningar och framtid. Platsen är Skyddsrummet på Södermalm i Stockholm. Kraven på en effektivare byggbransch ökar. Nordic Contech är ett initiativ från Svensk Byggtjänst i syfte att få fram nya hållbara idéer till framtidens byggföretag. På Contech Talk presenteras en del av framtidens lösningar.

På Contech Talk deltar både företag som befinner sig i startgroparna och de som har kommit en bit på att etablera sina idéer. Bland deltagarna finns förutom innovatörer även ledande namn från finansvärlden, techinvesterare och byggbolag.

Under dagen blir det intressanta samtal på scenen med företrädare från andra branscher där ny teknik och digitala lösningar bidragit till att reformera verksamheten. Hur ser investerare och riskkapitalisterna på en byggbransch i förändring? Vilka är vinnare och vilka försvinner? Och hur ser byggbranschens företrädare på utvecklingen och sin framtid? Hänger de med när utvecklingen skjuter fart?

Nordic ConTech är samhällsbyggnadssektorns nya plattform för innovativ utveckling. Bakom konceptet står Svensk Byggtjänst med Smart Built Environment-projektet Bygg 4.0 och Nordbygg som partners.

Plats: Skyddsrummet, Söder Mälarstrand 25, Stockholm
Datum: Tisdag 13 november
Tid: Start klockan 15.00
Anmälan: Skicka anmälan till helene.svensson@byggtjanst.se, (gärna så snart som möjligt så ordnar vi med ackreditering)

Program: (reservation för ändringar av tider och medverkande)

15.00:
Inledning, välkomnande
Vad är ConTech? Kort om utvecklingen i branschen samt idé och syfte med Nordic ConTech.
Presentation av sponsorer och medverkande start-ups.
På scen: Urban Månsson, vd Svensk Byggtjänst och Lars Albinsson, Bygg 4.0

15.15:
FinTech – Hur förändrades branschen tillsammans med de nya aktörerna? 
(panelsamtal)
Tuva Palm, tid. Nordnet, Jeanette Jäger, vd Bankgirot, Peter Dalmalm, Deputy Head of Banking Sweden, Nordea

15.45:
Vad ser investerarna för möjligheter och hot i byggbranschen?
(panelsamtal)
Vad gör de etablerade entreprenörerna?
Hur ska den etablerade branschen bli intressant(are) för investerarna?
Saeid Esmaeilzadeh, Chairman, Serendipity, Jimmy Bengtsson, vd Veidekke, Ulf Hansson, chef affärs- och verksamhetsutveckling, NCC, Stefan Danielsson, Affärsområdeschef Bygg, Peab, Alexandra Laurén, vd Skanska

17.00 Mingel

Varmt välkommen!

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Helene Svensson

Helene Svensson

Webbredaktör, Svensk Byggtjänst 070 629 08 53

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige