Gå direkt till innehåll
Gröna tak, fönster av cellulosa och fuktspärrar genom tryckteknik: En parad av nya gröna material och system på Ecoforum

Pressmeddelande -

Gröna tak, fönster av cellulosa och fuktspärrar genom tryckteknik: En parad av nya gröna material och system på Ecoforum

På Nordbygg Ecoforum, den 12-13 mars, får besökarna ta del av en imponerande parad av nya gröna material och system. En parad som sträcker sig från färdigutvecklade och implementerade produkter till nya innovationer på väg ut till marknaden. 

– När man går igenom de nya hållbara material och system som presenteras på Nordbygg Ecoforum, får man känslan av att ”det är nu det händer!”. Vi har så länge visionerat om hållbart samhällsbyggande men nu är förverkligandet inne i en intensiv period, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg, som tillsammans med Svensk Byggtjänst står bakom Nordbygg Ecoforum.

Premiären för Nordbygg Ecoforum äger rum den 12-13 mars 2013 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Nytt om gröna tak och ny ventilationslösning
Ett intressant nyhetsinslag blir Skanskas presentation av en ny rapport om gröna tak. Åse Togerö, utvecklingsledare på Skanska och doktor inom miljöteknik kommer utifrån rapporten att ta upp frågor kring gröna tak vad gäller kvalitetssäkring, design, projektering och byggande.

En annan viktig, grön nyhet kommer från HSB. Roland Jonsson, energichef på HSB Riksförbund, medverkar för att berätta om HSB FTX – en ny ventilations-
lösning som med enkla metoder sänker energianvändningen i bostadshus högst påtagligt.

Fönster av cellulosa och tryckta fuktspärrar
Forskningsbolaget Innventia presenterar gröna byggmaterial med en förädlingsgrad som sträcker sig bortom det vi tidigare trodde var möjligt.
Vad sägs till exempel om transparent cellulosa istället för vanligt glas eller fuktspärrar som trycks på cellulosamaterial?

– Det unika med vårt sätt att jobba är att vi utvecklar material som är skräddarsydda för sina användningsområden, säger Mikael Lindström, vice affärsområdeschef för Packaging Solutions på Innventia.

På Ecoforum medverkar avdelningschef Anna Wiberg från Innventia.

Saint-Gobains FoU-chef om framtiden
Didier Roux, FoU-chef på Saint-Gobain och medlem av The French Academy of Sciences, är en av konferensens huvudtalare. Med en årlig forsknings-
budget på över 450 miljoner euro har han stort inflytande över utvecklingen av nya material och system för byggande. Temat för hans framträdande på årets Nordbygg Ecoforum är ”Framtidsvisioner för hållbart byggande”.

Många nyhetsinslag
Ett speciellt seminarium ägnas åt temat ”Hållbara innovationer som tar byggherrarna mot energi- och miljömålen i Norra Djurgårdsstaden”.

Bland de andra inslagen om nya gröna material och system märks bland annat:

  • Hållbar tätning av fönster i miljonprogramsområden
  • Hållbart byggande och byggvaruhandeln
  • Plastens plats i det hållbara byggandet – finns den?
  • Drivkrafter och hjälpmedel i hållbart byggande – perspektiv från SIS
  • Framtidens ventilation
  • Framtidens glas
  • Nordbygg, Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin delar ut årets Materialmedalj

Parallellt med Hållbar stadsutveckling och Energieffektiva byggnader är Gröna material och system ett av fokusområdena på Nordbygg Ecoforum.

Hela programmet finns på www.ecoforum.se

För mer information kontakta:

Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg på Stockholmsmässan,

tel 08-749 43 93 eller peter.soderberg@stockholmsmassan.se

Petra Sörme, affärsområdeschef Event & Möten på Svensk Byggtjänst,

tel 08-457 10 99 eller petra.sorme@byggtjanst.se


Om Stockholmsmässan:

Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 7 000 journalister från hela världen.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige