Gå direkt till innehåll
Hitta rätt resurser i byggsverige - snabbt och direkt i mobilen

Pressmeddelande -

Hitta rätt resurser i byggsverige - snabbt och direkt i mobilen


Söktjänsten Bygglo presenterar en mobil tjänst för proffs som snabbt behöver hitta företag för samarbete och affärer i hela byggsverige. Och med geopositionering, verksamhetsbeskrivning och bilder på referensprojekt kan företag i Bygglo visa upp sig för alla i mobilanvändare i byggsverige.

Bygglo (www.bygglo.se) är byggsveriges mest omfattande söktjänst för proffsen inom bygg, anläggning, installation och förvaltning. Med den nya mobila tjänsten - mobil.bygglo.se - öppnas nya möjligheter för användare att söka och hitta nya samarbetspartner i byggsverige. Alla företag som är upplagda i söktjänsten Bygglo går att hitta – både genom att söka fritt eller navigera i Bygglos kategoriserade Företagskatalog.  Sökningen kan även avgränsas geografiskt genom att ange ort eller med hjälp av mobilens inbyggda positioneringslösning (gps eller mobil positionering).

Hittade företag visas både på karta och i listform och användaren kan enkelt lokalisera och kontakta valda företag direkt i mobilen via samtal eller sms.

För byggsveriges företagare blir det här en ny kanal att nå ut. De kan kostnadsfritt anmäla sig i Bygglo och lägga upp sin företagsinformation som syns både på webben och i den mobila tjänsten. Dessutom finns en innovativ tilläggstjänst för att dokumentera referensprojekt direkt på fältet.

”Ta en bild med mobilkameran, skriv en kort beskrivning och skicka allt som ett mms till Bygglo, svårare än så är det inte. Det dyker upp på företagets projektsida och kommer till och med att automatiskt positioneras geografiskt”, förklarar Mats Hultgren, ansvarig för Bygglo på Svensk Byggtjänst.

Projektdokumentationen är en betaltjänst och kostar 15 kronor per uppladdad bild. Kostnaden dyker upp direkt på mobiltelefonräkningen.

Att Bygglo nu finns i en mobil version är naturligt. I många fall är mobiltelefonen den självklara ”livlinan” och främsta kommunikationslösningen, inte minst bland byggsveriges många entreprenadföretag och småföretagare.

Den mobila versionen av Bygglo är gjord för att fungera på mobiltelefoner med inbyggd webbläsare i åtanke, inte enbart för iPhone eller Android-baserade telefoner.

”Vi vet att småföretagarna i våra branscher använder en större variation av mobiltelefoner än vad som teknikpressen just nu ser som hett och inne. Vi ser till att våra lösningar fungerar för så många som möjligt”, säger Mats Hultgren.

Lösningen har utvecklats i samarbete med Quedro – ett teknikföretag specialiserat på mobila tjänster. Quedro har stått för utvecklingskompetens likväl som de tekniska plattformar som hanterar kommunikationen mellan webb och mobil, mms-trafik och mikrobetalningarna i form av premium-sms.

-----

  • Vill du veta mer om Bygglo på webben och mobilt, ta kontakt med Mats Hultgren på Svensk Byggtjänst, mats.hultgren@byggtjanst.se, 070-629 00 84.
  • För mer information om Quedro, kontakta Stefan Sjödin, stefan.sjodin@quedro.com, 070-554 33 34.


Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.


Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige