Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kalkylering ett viktigt verktyg i byggprocessen

Idag omsätter byggbranschen flera hundra miljarder per år och bristfällig kalkylering har ofta skapat många problem. Ett aktuellt exempel är fuktproblemen med putsade fasader som kanske hade kunnat undvikas om en riskanalys hade gjorts. Boken Kalkylering vid bygg- och fastighetsutveckling ger grunderna i kalkylering och tar upp de vanligaste kalkylmetoderna. Den fungerar även som lärobok.


Fokus i boken är de ekonomiska beräkningar som behövs som beslutsunderlag i bygg- och fastighetsutvecklingsprocessen. Det finns många olika typer av kalkylering och många av dem tas upp i boken, exempelvis resultatplanering, investerings- och produktkalkyl samt kalkyler som behövs som underlag för anbudsgivning, tidsättning och val av produktionsmetod men också riskanalyser. Däremot behandlas inte de beräkningar och kalkyler som behöver göras för den tekniska dimensioneringen.


Författare är Bengt Hansson (professor), Stefan Olander (tekn dr) och Mats Persson (tekn dr), samtliga verksamma vid Byggproduktion, Lunds Tekniska Högskola. De har under många år medverkat i undervisning och forskning inriktad på kalkylering.


Kalkylering vid bygg- och fastighetsutveckling rekvireras från AB Svensk Byggtjänst, Kundservice, 113 87 Stockholm. Tfn 08-457 10 00. Internetbokhandel: www.byggtjanst.se
ISBN 9789173333597.



För ytterligare information, se vår hemsida www.byggtjanst.se eller kontakta
Marika Håkanson, AB Svensk Byggtjänst, tfn 08-457 10 00, e-post:
marika.hakanson@byggtjanst.se.


Högupplöst omslagsbild hittar du på vår hemsida, www.byggtjanst.se, välj Pressrum och sedan Bildbank.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige