Gå direkt till innehåll
Mjuk stad – ny bok om täthet, mångfald och närhet i vardagslivet

Pressmeddelande -

Mjuk stad – ny bok om täthet, mångfald och närhet i vardagslivet

Mjuk stad – täthet, mångfald och närhet i vardagslivet är en ny bok som nyligen lanserats. Författaren David Sim visar genom boken hur det genom design är möjligt att skapa en tätbyggd miljö i mänsklig skala.

Föreställ dig att bo i en stad där du kan sova med öppna fönster och där den gångvänliga miljön börjar precis utanför din ytterdörr. Den mjuka staden sätter bekvämlighet, säkerhet och närhet i främsta rummet. Det är en stad där täthet har en mänsklig dimension, en stad som anpassar sig till våra föränderliga behov och som ger möjlighet till interaktion, främjar gemenskap och skapar en gynnsam ram för vardagsliv.

Mjuk stad är en översättning till svenska av boken Soft City och erbjuder idéer, vägledning och inspiration för alla som är intresserade av stadsbyggnad. Författaren David Sim visar hur man gör vilken stad som helst mer beboelig och bättre kopplad till miljön.

Första kapitlet handlar om att möta urbaniseringens utmaningar genom att hitta sätt att åstadkomma täthet och mångfald på samma plats, så att människor kan leva så lokalt som möjligt. I andra kapitlet tar författaren upp både de fysiska och de sociala utmaningarna i fråga om människornas mobilitet i staden; en mobilitet som börjar redan vid ytterdörren. Kapitel tre handlar om att ge människor som tillbringar det mesta av sin tid inomhus en anknytning till det som finns på utsidan, att öka medvetenheten om naturens krafter och göra människor mer bekväma med dem.

Samtliga kapitel tar små, enkla steg från det välbekanta, så som hemmet och arbetsplatsen, till det mindre välbekanta (stadsdelen som helhet, staden och världen). Den röda tråden i kapitlen är att den täthet och mångfald som livet i en stad präglas av måste kunna tillgodoses på ett sätt som skapar välbefinnande, bekvämlighet, trivsel och gemenskap i vardagen.

Om författaren:
David Sim är arkitekt och hans specialitet är stadsplanering, som han arbetar med över hela världen. Han har utvecklat verktyg för medborgarengagemang, arbetat med översiktsplaner som flexibla utvecklingsramar och utvecklat metoder för att skapa tätare stadsmiljöer med större mångfald som bevarar en mänsklig skala. David Sim är också en skicklig kommunikatör med en framstående lärarkarriär bakom sig. Med Sverige som bas arbetar David Sim nu som senior stadsexpert för Gehl Architects, såväl som självständigt med sitt eget konsultföretag, med att göra städer och samhällen mjukare. 

Fakta:
Författare: David Sim
Förlag: Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 256
Mjukband med flikar, illustrationer i fyrfärgstryck

Här kan du köpa boken!

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Presskontakt

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Förlagschef 08-457 10 00

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige