Gå direkt till innehåll
Nordic ConTech Talks: Lyckas – med rätt planering

Pressmeddelande -

Nordic ConTech Talks: Lyckas – med rätt planering

Genom rätt planering kan man uppnå bättre resultat, på kortare tid och till lägre kostnader. För man brukar säga att den som inte lyckas med att planera – planerar för att misslyckas. Anmäl dig till det nionde kostnadsfria webbinariet av Nordic ConTech Talks för att tillsammans med oss bena ut hur digitala verktyg och arbetssätt kan hjälpa oss i planeringsarbetet.

Den 22 juni öppnar vi återigen upp portarna till ännu ett fullspäckat Nordic ConTech Talks. Denna gång kommer webbinariet att handla om hur digitala arbetssätt kan hjälpa oss att lyckas med vår planering och nå de resultat vi önskar.

– Allt börjar med rätt planering. Det ska bli verkligt intressant att få höra mer om vilka effekter som uppnåtts i flera olika projekt och få konkreta exempel på vilken nytta digitala arbetssätt från början av byggprocessen ger. Jag ser fram emot dessa samtal om morgondagens sätt att bygga, säger Fredrik Bauer, programledare för Nordic ConTech Talks.

Under denna timme kommer vi även att ge dig konkreta exempel där talare från branschen delar med sig av erfarenheter från lyckade digitala projekt. Tillsammans med dem kommer vi även prata om hur man kan minska tiden på bygget och vad som krävs för en ökad samverkan i tidigt skede.

Nordic ConTech Talks arrangeras av Svensk Byggtjänst tillsammans med Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden2030.

När? 22 juni kl. 13.00-14.00

Anmälan? Anmäl dig här!

Program

13.00 Webbinariet startar
Programledare Fredrik Bauer hälsar välkommen!

Digitala tvillingar skapar rätt förutsättningar
Det pratas mycket om digitala tvillingar men vad menar vi egentligen och vad är den verkliga nyttan? Webbinariet inleds med en överblick och konkreta exempel.

Mattias Roupé, docent Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik Chalmers tekniska högskola.

Samverkan med innovation och hållbarhet i fokus– Crossways Växjö
Tillsammans med invånarna, näringslivet, offentlig sektor och akademin utvecklas nu området Bäckaslöv och en ny stadsdel tar form på ett nytt sätt. Genom samarbete, stadsutveckling, digitalisering och träbyggnation tas viktiga steg mot klimatneutralitet och att uppfylla FN:s 17 globala mål. Crossways Växjö är tänkt att bli ett nav för utveckling och innovation.

Senadin Alisic, Region Manager, Combitech AB.

Celsius – det mest digitala projektet hittills i Sverige?
Vilka blir effekterna om projektet är digitalt från början och om det finns tydliga krav på digitaliserat arbetssätt på alla – från arkitekt till hantverkare? Ta del av erfarenheter från Celsius i Uppsala där man på allvar har etablerat processer och arbetssätt som främjar hela projektet och byggnadens livscykel redan från start.

Johannes Ris, VDC-ansvarig Byggstyrning.

Färre fel och bättre samverkan
NCC Projektstudio är en metod för samprojektering som används för att planera hela bygget. Här får höra mer om arbetssättet och hur det ökar förståelsen mellan alla olika aktörer. Du får också konkreta exempel vilka effekter det ger under byggnadstiden.

Johanna Fredhsdotter, chef för Virtual Design and Construction på NCC.

Vem äger vad – Håll koll på immaterialrätten
När vi samverkar i ett tidigt skede är frågan vem som äger den nya kunskap som uppstår. Hur kan vi bygga in en trygghet i den innovativa processen för att på allvar skapa ett kreativt samarbetsklimat?

Christina Wainikka, policyexpert för immaterialrätt Svenskt Näringsliv.

Hur minskar klimatpåverkan genom en digitaliserad planeringsprocess?
Avslutande samtal med två av arrangörerna

Hans Nyblom, affärsutvecklare Installatörsföretagen och Ingela Lindh, ordförande Svensk Byggtjänst.

14.00 Webbinariet avslutas

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige