Gå direkt till innehåll
Nordic ConTech Talks: Vem tjänar på innovation?

Pressmeddelande -

Nordic ConTech Talks: Vem tjänar på innovation?

De allra flesta är överens om att byggbranschen behöver effektiviseras och att behovet av innovation och digitalisering är stort. Men vem tjänar på innovationerna? Går det att hämta hem affären? I årets första Nordic ConTech Talks får vi lyssna till företag som lyckats med just detta.

Den 24 februari bjuder Svensk Byggtjänst in, tillsammans med Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden 2030, till Nordic ConTech Talks sjätte webbinar. Denna gång är strålkastaljuset riktat på innovation och vi tittar bland annat på vilka vinster, ekonomiska och andra, som vi kan uppnå med innovativt arbete och digital transformation. 

Nytt för i år är att vi efter genomfört webbinar, även bjuder in till en digital workshop för att tillsammans fortsätta och fördjupa diskussionen. Du får möjlighet till diskussion i mindre grupper och att nätverka digitalt. 

– Utveckling handlar inte bara om nya coola lösningar utan även om att i slutändan få ihop affären. Jag ser verkligen fram emot att prata om viktiga nyckelfaktorer och lärdomar från tre spännande företag som har lyckats. Att vi dessutom fortsätter med en digital workshop efter webbinariet gör att vi kan få till ytterligare konkreta diskussioner och hoppas att det hjälper fler att gå från ord till handling, berättar Fredrik Bauer, programledare för Nordic ConTech Talks. 

Tidigare webbinarier kan du se på vår Youtubekanal.

När: 24 februari kl. 13.00-14.00. 
Efter avslutat webbinar bjuder vi in till en digital workshop kl. 14.15-15.00.

Anmälan: Länk till anmälan för webbinar och workshop!

Program

13.00 Webbinariet inleds av programledare Fredrik Bauer

Innovation – så mycket mer än teknik
Innovationstakten ökar snabbt i många branscher och handlar lika mycket om nytänkande kring organisation som nya tekniska uppfinningar. Samtidigt suddas gränserna ut mellan olika branscher. Start-up företag och nytänkande inom samhällsbyggnadssektorn måste anpassa sig till samma spelregler som gäller i andra branscher. Vad innebär detta i praktiken och hur kan du kontrollera er innovation för att på allvar skapa värde?

Thomas Randes, Country Manager, Rouse Consultancy.

Tänk nytt och skapa nya affärer – så lyckades vi
Vad krävs för att på allvar bygga en innovationsdriven organisation och hur hittar man nya affärsmodeller som skapar hållbara affärer i en ny tid? Häng med på en resa till att utveckla hållbara och digitala företag från två helt olika perspektiv.

Emma Elheim KarlssonVD Hallabro El och Samuel Holmström, VD Lundqvist trävaru.

Hur ser framtidens affärsmodeller ut i samhällsbyggnadssektorn?
Digitaliseringen förändrar vår syn på produkter och nyttan av olika tjänster. Vi kan redan se hur affärsmodellerna inom samhällsbyggnad förändras i grunden. Här får du del av den senaste forskningen och slutsatser från det stora testbäddsprojektet Uppkopplad byggplats. Vad är viktigt för att kunna forma framtidens affärsmodeller för entreprenör, ConTech, leverantör och beställare?

Micael Thunberg, biträdande universitetslektor Bygglogistik, institutionen för teknik och naturvetenskap, Linköpings universitet.

Att driva utveckling och innovation – utmaningar och möjligheter
Hör om hur Byggmästar´n i Skåne har utvecklats till att bli ett företag med ständig utveckling och innovation i centrum genom ett genuint intresse i kombination med tydligt ledningssystem.

Carin Stoeckman, VD Byggmästar´n i Skåne samt ordförande för Byggföretagen.

Tänka nytt utan att riskera affären
Avslutande samtal där vi bland annat pratar om vilka vinsterna är med att vara pionjär i den digitala utvecklingen, vad som krävs för att både tänka nytt och samtidigt tjäna pengar och hur goda exempel kan skalas upp för att skapa långsiktigt hållbara affärsmodeller.

Camilla Byström, programchef InfraSweden 2030, Olle Samuelson, Fil. Dr och Adj prof. i digitalisering i byggandet, Luleå Tekniska Universitet samt strategisk programledning Smart Built Environment och Carin Stoeckman, VD Byggmästar´n i Skåne.

14.00 Webbinariet avslutas

14.15-15.00 Digital workshop – hur gör vi för att tjäna pengar på innovation?

Efter webbinariet bjuder vi in alla som är intresserade till ett fördjupande samtal på dagens tema. Workshopen genomförs helt digitalt via Zoom. Du får tillfälle att nätverka och diskutera i mindre grupper som fördelas slumpmässigt. Du deltar i worskhopen via en separat länk som du får vid anmälan.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige