Gå direkt till innehåll
Ny utgåva av Beskrivningshandboken ute – nu med CoClass

Pressmeddelande -

Ny utgåva av Beskrivningshandboken ute – nu med CoClass

Beskrivningshandboken utgåva 5 från Svensk Byggtjänst vänder sig till dig som ska skriva tekniska beskrivningar och behöver förstå varför och hur man gör det. Men den adresserar också den som ska tolka en beskrivning och avgöra hur arbetet ska utföras.

I Beskrivningshandboken utgåva 5 ges läsaren en inledande introduktion till AMA (Allmän material- och arbetsbeskrivning) och förståelse i hur verktyget fungerar tillsammans med andra regelverk och referensverk.

AMA är ett gemensamt språk som ger en tydlig överenskommelse om vad som ska göras och hur, med tusentals formuleringar av krav på material, utförande och kvalitet för aktuella beprövade lösningar. Kraven används i dokumentation och kommunikation genom hela byggprocessen, från förfrågningsunderlag till färdig bygghandling.

Boken ger en grundlig inblick i tekniken att läsa och upprätta teknisk beskrivning, mängdförteckning och administrativa föreskrifter. Här ges också tips på hur man undviker de vanligaste felen och blir en bättre beskrivare.

CoClass
Klassifikationssystemet BSAB 96 används för kapitelindelningen i AMA och i Beskrivningshandboken förklaras hur systemet är uppbyggt. Ett nytt avsnitt om klassifikationssystemet CoClass, som används i AMA Funktion för totalentreprenader, har tillkommit i denna utgåva som uppdaterats med hänsyn till senaste generation av AMA samt AMA Funktion.

Bland författarna till denna utgåva märks Mats Werner, konsult och AMA-expert med över 30 års erfarenhet av mät- och ersättningsregler inom anläggningsbranschen. Mats Werner är numera anställd av Svensk Byggtjänst.

Här kan du köpa boken

FAKTA OM BESKRVNINGSHANDBOKEN 5.0
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 155
Format: 169 x 239 mm
Limbundet mjukband

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Affärsområdeschef 08-457 10 00

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige