Gå direkt till innehåll
Ny utgåva av ”Instruktioner för drift och underhåll”:  Branschstandard för drift och underhåll aktualiserad och mer detaljerad

Pressmeddelande -

Ny utgåva av ”Instruktioner för drift och underhåll”: Branschstandard för drift och underhåll aktualiserad och mer detaljerad

Nu finns en ny utgåva av branschstandarden Instruktioner för drift och underhåll. Text, mallar och struktur har genomgått en omfattande översyn sedan förra utgåvan. Branschstandarden är framtagen tillsammans med flera organisationer och har en bred förankring i branschen.

Instruktioner för drift och underhåll hjälper användaren att utforma och redovisa drift- och underhållsinstruktioner på ett branschgemensamt sätt.  Genom att åberopa bokens redovisningssätt i en teknisk beskrivning blir det enklare att handla upp, ta fram och erhålla drift- och underhållsinstruktioner med ett enhetligt utseende och ändamålsenligt resultat.

Nyligen utkomna AMA VVS & Kyl 09 hänvisar till Instruktioner för drift och underhåll.

Nedladdningsbara mallar

Som hjälp i arbetet finns ett fyrtiotal mallar och exempel över de olika dokument som kan ingå i en instruktion. Dessa kan laddas ner från www.byggtjanst.se och anpassas till aktuellt projekt. Boken innehåller också utdrag ur de lagar, förordningar och föreskrifter som reglerar utformningen av drift- och underhållsinstruktioner, exempelvis Boverkets Byggregler, OVK-förordningen, maskindirektivet och Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Boken är resultatet av ett samarbete mellan Svensk Ventilation, VVS Företagen och Svensk Byggtjänst. Hans Severinson, konsult med gedigen erfarenhet inom bygg- och fastighetssektorn, har skrivit boken.

För mer information kontakta informationsansvarig Jörgen Hallström, 070-644 69 03, jorgen.hallstrom@byggtjanst.se , Jonas Sjögren, produktansvarig litteratur, jonas.sjogren@byggtjanst.se eller Eva Eneström Schmied, redaktör, eva.enestrom.schmied@byggtjanst.se, 08-457 10 00.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material