Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nya versioner av AMA EL, VVS och Kyl på remiss

Nu går arbetet med de nya installationsdelarna i AMA-serien in i slutfasen. AMA VVS & Kyl 09 och AMA EL 09 är ute på remiss till och med den 18 juni.


Efter drygt tio år med VVS AMA 98, Kyl AMA 98 och EL AMA 98 är det alltså nu dags för nya versioner med tillhörande råd och anvisningar.


En viktig nyhet är att  VVS- och Kyl-delarna slås samman till en - AMA VVS & Kyl 09 med tillhörande råd och anvisningar, RA VVS & Kyl 09.


I AMA VVS & Kyl 09 har bland annat många texter anpassats och formulerats för att passa tryckkärlsdirektivet med tillämpade standarder och arbetsmiljöföreskrifter. Anpassning till branschreglerna "Säker vatteninstallation" har också lett till förnyelse i fler avsnitt.

 

I AMA EL 09 och RA EL 09 finns nyheter till exempel i avsnitten om telesystem, där nya texter om diverse trådlösa system införts. Ett antal nya koder och rubriker är föreslagna. Exempelvis för mobiltelefonsystem och system för manöver av AV-system.

 

Även angående styr- och övervakningssystem har det tillkommit ett antal koder och rubriker för diverse givare.

 

På www.byggtjanst.se finns remissförslagen i sina helheter inklusive läsanvisningar.

 

Svara på remissen
För att svara på remisserna AMA VVS & Kyl 09 och AMA EL 09 ska den blankett som Svensk Byggtjänst tillhandahåller på www.byggtjanst.se användas. På blanketten kan man skriva in sina svar och kommentarer. Blanketten sänds sedan med e-post till remissamavvs@byggtjanst.se senast den 18 juni. Blanketten är i form av en excel-fil.

 


För ytterligare information kontakta Gustav Anderson, 08-457 10 00, gustav.anderson@byggtjanst.se eller besök www.byggtjanst.se

Ämnen


Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige