Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Partipolitisk debatt om bygg- och fastighetsfrågor inför valet

Den 23 mars arrangerar Svensk Byggtjänst en partipolitisk debatt om bygg- och fastighetsfrågor inför årets riksdagsval. Debatten äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö i anslutning till Nordbygg 2010. Bland debattörerna finns Mats Odell, kd och Maria Wetterstrand, mp.

–År 2010 blir ett viktigt år för den svenska samhällsbyggnadssektorn. Konjunkturen vänder nu uppåt. Men samtidigt ställs det allt högre krav på branschen – inte minst vad gäller kostnader och miljöanpassning, konstaterar Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst.

–Dessutom är det riksdagsval i år – det kommer att avgöra vilka politiska förutsättningar som ska gälla för samhällsbyggandet de kommande åren. Vi vill med debatten på Nordbygg 2010 ge alla de olika riksdagspartierna chansen att visa var de står i de frågor som är viktigast för samhällsbyggnadssektorn, säger Erik Hellqvist.

Under debatten tas främst följande ämnen upp:

*Energieffektivisering i befintliga och nya byggnader.

*Offentlig-privat samverkan (OPS)

*Bostadsfrågor – boende för gamla och unga, social housing eller ej etc.

*Forskning och utbildning inom byggande, energieffektivisering etc.

*Förnyelsen av miljonprogrammet.

*Hantering av växande respektive krympande städer.

I debatten medverkar följande riksdagspolitiker: Mats Odell (kd), Maria Wetterstrand (mp), Egon Frid (v), Lars Tysklind (fp), Carina Moberg (s), Lennart Pettersson (c) och Ewa Tahlén Finné (m).

Värd för debatten är Erik Hellqvist, vd Svensk Byggtjänst och debattledare är Jenny Östergren, programledare i TV4 Nyhetsmorgon.

Debatten startar klockan 13.00 i konferensrum K11 på Stockholmsmässan och beräknas pågå cirka två timmar. De som vill se debatten måste anmäla sitt deltagande via Svensk Byggtjänst www.byggtjanst.se . Deltagandet är kostnadsfritt.

För ytterligare information och anmälan om deltagande från medier kontakta Jörgen Hallström, informationsansvarig Svensk Byggtjänst, jorgen.hallstrom@byggtjanst.se, 070-644 69 03

Högupplöst bild på debattledare Jenny Östergren finns att ladda ner under rubriken Bilder.

Mer information finns även på www.byggtjanst.se

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.


Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige