Gå direkt till innehåll
Partnersök – nytt effektivt sökverktyg för Byggsverige

Pressmeddelande -

Partnersök – nytt effektivt sökverktyg för Byggsverige

Svensk Byggtjänst lanserar den 7 december Partnersök, ett nytt smart företagssök för byggbranschen i Sverige. I tjänsten får drygt 68 000 företag så kallade ”partnerpoäng” genom värdering av flera viktiga parametrar.

Att hitta rätt leverantörer och specialister till byggprojekt är en resurskrävande uppgift. Byggprocessen blir allt mer komplex och antalet aktörer som erbjuder produkter och tjänster ökar. Mot denna bakgrund lanserar nu Svensk Byggtjänst det nya verktyget Partnersök, som gör det enklare att hitta rätt leverantör.

– I vår databas samlar vi in information och fakta om nästan 70 000 företag verksamma inom samhällsbyggnad i Sverige. I likhet med andra söktjänster ger Partnersök grundläggande information om företagen. Men med vår kunskap om branschen kan vi också addera annan information som är viktig för den som söker en affärspartner, säger Jonas Berg, affärsområdeschef på Svensk Byggtjänst.

– En sökning i Partnersök ger en hel rad uppgifter som presenteras under fyra olika vinjetter – Bäst, Tryggast, Mest omtalad och Störst. Allt för att underlätta för användaren att snabbare kunna hitta rätt affärspartner eller leverantör till sitt projekt.

Information om oseriösa företag
Via Partnersök får användaren också information om oseriösa företag. Sökresultaten visar en tydlig översiktsbild av verksamheten, med klipp från branschmedier, omdömen från ratingsajter, medlemskap i branschorganisationer och Råd & Röns svarta lista.

– Inom Byggsverige finns det en utbredd oro för att anlita oseriösa entreprenörer som inte håller vad de lovar. Med Partnersök gör vi det svårare för dessa företag att fortsätta bedriva oseriösa affärer, säger Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst.

Värdering med partnerpoäng
Den sammanlagda kunskapen av företagen i Partnersök summeras också till en ”Partnerpoäng” i skala 1-100. Detta kan på ett övergripande sätt vägleda användaren att hitta rätt affärspartner.

Partnersök, som ersätter Svensk Byggtjänsts Bygglo, riktar sig till verksamma i byggbranschen som söker affärspartners eller leverantörer. Den kan också fungera som ett viktigt verktyg för privatpersoner som söker en leverantör, inom allt från badrumsrenovering och takläggning, till att bygga en villa från grunden.

Fakta om företagen som finns med i tjänsten

Totalt antal företag: 68 505

Varav aktiebolag: 53 626

Antal företag med egenwebbplats: 44 044

Antal företag som är med i en branschorganisation: 6 192

Tjänsten finns tillgänglig på www.partnersok.se från och med den 7 december 2012 och är kostnadsfri att använda.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige