Följ Svensk Byggtjänst

Praktisk vägledning i egenkontroll för fastighetssektorn

Pressmeddelande   •   Aug 18, 2015 13:56 CEST

Kravet på fastighetsägare att systematiskt planera och kontrollera sin verksamhet har vuxit sig allt starkare de senaste åren. Orsaken är ändringar i regelverken, men också ett gradvis ändrat synsätt i samhället. ”Att göra egenkontrollen till ett effektivt verktyg för bättre kvalitet, lönsamhet och kundrelation är värt varje ansträngning”, menar Hans Severinson, författare till den nyutkomna boken Fastighetssektorns egenkontroll.

Handboken Fastighetssektorns egenkontroll är den första i sitt slag och ger en heltäckande bild över vilka åtgärder en fastighetsägare behöver tänka på för att uppfylla samhällets krav på egenkontroll och infria de egna målen. Planering och kontroll kring områden som bland annat brandskydd, miljö och hälsa, arbetsmiljö, teknisk drift, underhåll, energianvändning, köpta tjänster och socialt ansvar redovisas för såväl hyres- och bostadsrätter som för kontor, skolor och vårdlokaler. Ett omfattande avsnitt med mallar och checklistor, som alla är anpassade till de vanligaste organisationsformerna för fastighetsförvaltning, ger god vägledning om hur arbetet med egenkontroll kan genomföras i praktiken.

Om författaren

Hans Severinson har lång erfarenhet som besiktningsman och är mycket engagerad i frågor kring bygg- och fastighetssektorns kvalitetssäkring. Nu arbetar han med branschuppdrag och utbildning. Han har tidigare författat handböckerna Byggsektorns egenkontroll (2014) och Dokumentation i entreprenader (2014).

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.