Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Bokmingel, trasseltävling och hållbara byggprodukter: Välkommen till Svensk Byggtjänsts aktiviteter på Nordbygg 2014

Svensk Byggtjänst bjuder på flera aktiviteter under årets upplaga av Nordbygg den 1-4 april på Stockholmsmässan. Bland annat bjuds författare och journalister in till ett bokmingel och i Svensk Byggtjänsts monter kan du delta i en byggtrasseltävling. Vår huvudmonter, C03:11, finns i C-hallen.

Bokmingel
Facklitteraturen är ett av Svensk Byggtjänsts viktigaste affärsområden och försäljningen ökar stadigt. Däremot skrivs färre fackböcker idag och vi vill därför locka nya författare till att börja skriva bygglitteratur. Till vårt mingel bjuder vi därför in etablerade författare, företagshållare, lärare och journalister.

Datum: Torsdag 3 april kl 14:00 -16:00
Plats: Bokmontern i entréhallen EH:05, Stockholmsmässan

Seminarium – Gröna produkter är inte alltid hållbara
Hur gör man miljömässiga bra val av byggprodukter? Pia Öhrling, konsult, berättar om metoder för att jämföra produkter för hållbart byggande och visar på konkreta exempel.

Byggmaterialindustrierna ger sin syn på miljöinformation och miljövärdering av produkter. Därefter följer en debatt om val av hållbara produkter för byggandet. 

Moderator är Åsa Julin. Medverkar i paneldebatten gör Fredrik Winberg – Byggmaterialindustrierna, Carola Mattson – Weber Saint-Gobain Byggprodukter, Johan Aspelin – Golvbranschen, Johnny Kellner – Veidekke, Jörgen Ågren – JM, Jon Mellqvist – Tyréns,
Olof Sjöberg – Stockholmshem och Maria Qvillberg – Sweco. 

Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan görs här
Debatten arrangeras av Byggmaterialindustrierna och Svensk Byggtjänst.

Datum: Torsdag 3 april
 kl 14.00-15.30
Plats: 
Konferenslokal K11, Stockholmsmässan

Materialmedaljen till Årets hetaste materialnyhet
Materialmedaljen arrangeras av tidningen Byggindustrin och delas ut till vinnaren av Årets hetaste materialnyhet. Tio bidrag har nominerats utav de produkter som publicerats i tidningen Byggindustrins Topplista under året.

Den 21 mars läggs de nominerade bidragen ut på Byggindustrins webbplats samt publiceras i tidningen. Allmänheten har möjlighet att rösta på sin favorit mellan den 21 mars och 2 april. Det går också att rösta på plats på mässan i monter AG:54. Bidragen utvärderas av en jury som består av:

Erik Hellqvist – Svensk Byggtjänst, Peter Söderberg – Nordbygg, Staffan Åkerlund – tidningen Byggindustrin, Monica Björk – Byggmaterialindustrierna, Oliver Schmidt – Materialbiblioteket och Jörgen Hallström – Cloudberry Urban Souls.

Datum: Torsdag 3 april kl 16.30, prisutdelning
Plats: Entrétorget, Stockholmsmässan

Byggtrasseltävling
Klarar du dig genom den trassliga byggprocessen? Kom och testa din precisionsförmåga genom att följa en metallkurva utan att nudda den. Den som klarar sig genom kurvan snabbast och med minst antal nedslag vinner en Ipad.

Datum: 1-4 april
Plats: Svensk Byggtjänsts monter C03:11, Stockholmsmässan


Pressackreditering eller frågor
Jörgen Hallström, presschef Svensk Byggtjänst


e-post: jorgen.hallstrom@byggtjanst.se

 tel: 070-644 69 03

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige